Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mán felicii 1.4 mpi rok 2001 a problem je ten, když nastartuju motor se klepe a jakmile se zahřeje tak to přestane.A asi s tímto souvisi i to že mě to poměrně dost žere. Motor má najeto 280.000 Nechce se mě to prodávat, tak jen zjištuji co to muže byt a kolik mě asi výjde servis. Děkuji vám všem za rady
Já bych začal novým palivovým filtrem, vyčistil vstřiky a dal nové O-kroužky na vstřiky. Tak klapka dělá docela velký podtlak v sání, když je zavřená a 280tkm je dost, takže i tohle.
Pak nové svíčky co tam patří Champion RC89PYC.
Dále vyčistit acetonem ve spreji (čistič egr nebo čistič karburátorů a klapek) čidlo tlaku a teploty v sání co je za klapkou zezadu (MAP sensor).
Dále vyčistit škrtící klapku a na kanále 098 VAGem adaptovat.
Seřídit ventily. Sací 0,25mm a výfukové 0,20mm (pokud je to Felicie 1.3MPi!)
Vhodné by bylo sehnat novou lambdasondu. Stará pomalu reaguje a dokud se neprohřeje, tak většinou nefunguje a má to na volnoběh a výkon zásadní vliv. Patří tam Bosch LSH 25. Nedávat náhrady nebo univerzály.
U tak velkého nájezdu může být podpálené i těsnění svodů k hlavě.
Na čidle snímače otáček nesmí být špony z obložení spojky. Otři hadrem.
Potom je rozdíl v adapaci klapky na kanále 060, lambda či lambdy jiné a ventily se neseřizují na vůle.
Jinak by měli projít vše jak jsem psal pro 1.3MPi. Svíčky stejné.
Jinak pozor u motoru AZF. On trošku na volnoběh zakopává normálně, jak otvírá ecu EVAP ventil od nádrže a chudí směs nebo vypíná vstřiky. Je to prostě Euro 4 a ten Feldí motor nebejt tohodle a dvou katů a dvou lambdasond by na Euro 4 ani nedosáhl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.