Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kupující chce vrátit auto, mohu se bránit?

Od: ak odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, prodala jsem auto na náhradní díly, je to i ve smlouvě, že je ve špatném technickém stavu a je primárně určeno na náhradní díly. Vyhrožuje policií a soudy. Jak se mohu bránit?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x
Můžete se bránit tak, že ho budete zcela ignorovat.
Zase nějaký blbeč**, který smrdí korunou a bude vyhrožovat právníkem, na jehož hodinovou mzdu mu nestačí jeho měsíční příjem.
Buďte v klidu a užívejte si léto.

hodnocení

7x

prodala jsem auto na náhradní díly,

nelze smlouvou určit, co bude kupec dělat s vozidlem.

Pokud jste vozidlo prodala a přepsala, tak nic neřešte. Nic Vám nehrozí. Policie, ani soud s tím nic neudělají, páč jste se ničeho nedopustila.

Jediný problém a to dost vážný by bylo, pokud vozidlo jste nepřevedla na kupce. Z Vašeho dotazu to sice nevyplývá, ale ze zkušenosti se domnívám, že jste mu dala auto, on Vám dal prachy a převod jste neřešili.

Přeji Vám, abych se mýlil. Převedla jste vozidlo?

Teď čtu: "Ano auto i pojistka jsou přepsané, to jsem si ohlídala. Každopádně neustále vypisuje, zkouší a uráží"

Blahopřeji Vám k výsledku, máte vyhráno. Kupce z telefonu ignorujte, nebo mu posílejte vzkazy: "Na policii jděte, já tam již byla nahlásit, že mne obtěžujete."

A tím s ním skončete a vesele užívejte léta.

Fakt nic nehrozí.

ak
hodnocení

Děkuji, vám taky pěkné léto.

asd1
hodnocení

5x

Jednoduše, slušně ho poslat do háje a ignorovat.

Ale ohlídej si přepis, máš povinnost do 10 dnů oznámit změnu vlastníka do registru. Pokud to ještě neproběhlo tak zajdi na dopravku a tu žádost podej. Vyhneš se možným problémům v budoucnu (pokuty - obecná odpovědnost provozovatele, poplatky za nepojištěné vozidlo a i sankce až 50k za neoznámení změny vlastníka)

hodnocení

2x
Nechat být, nevšímat si toho.

hodnocení

2x

auto prodaný přepsaný neni co řešit pána zablokujte všude kde se dá a víc ho neřešte nic vám nehrozí

mathew
hodnocení

0x
Je to přepsané na něj? Pokud ano tak ignorovat. Jestli ne,no to je tak když se při nákupu/prodeji auta potkají 2 blbci a v takovém případě by možná bylo lepší vrátit peníze, auto si vzít zpět a nechat sešrotovat.
Proč vracet peníze? Asi mu dala najevo dost jasně, že auto je ve stavu "na součástky"..I blbec by z toho usoudil, že si kupuje vrak.Někdo si umí poradit a vrak rozchodit,opravit,vymazlit ..Ale tenhle kupující je vyčůránek a nemehlo.. Nevíme co a za kolik mu prodala..
asd1

Proč? Pokud je kupní smlouva písemná (ústní může zapřít, pak je tvrzení proti tvrzení kdo je vlastník), tak jen podá žádost o zápis změny vlastníka s tim co má, nového vlastníka prokazatelně vyzve k součinnosti s přepisem a víc nemusí .- má splněno všechno co může legálně udělat, úřad pak může jít už jen po novém vlastníkovi. Jen může být otrava když přijde pokuta nebo výpalný od ČKP, tak nutnost předložit kupní smlouvu/ žádost o zápis změny vlastníka. Víc se dít nebude.

Klasika je že podobnej vykuk vezme auto, vytěží díly a chce to vrátit = chce ty díly zadarmo. Když to vezmeš zpátky tak je má. Nebo jen zjistil že jsou nepoužitelný...

ak
hodnocení

Ano auto i pojistka jsou přepsané, to jsem si ohlídala. Každopádně neustále vypisuje, zkouší a uráží. Co jsem tak pochopila z té zmatené komunikace, že součástka kterou chtěl je špatná. Jedná se o Mazdu 3, 2007 cena 23000.

asd, mnohokrát jsme to zde řešili, je to jen teoretické, avšak nikdy neuskutečnitelné. Nebo máte osobní zkušenost?

Kupující chce vrátit auto, mohu se bránit?
asd1

Nejde o dotáhnutí přepisu ale o podání žádosti - pokuty za obecnou odpovědnost jdou i za provozovatelem a je tam rozdíl podaná žádost = pokuty jdou za novým vlastníkem, nepodaná = pokuty jdou za původním, ten je v registru pořád jako provozovatel a protože žádost ještě nepodal tak se bere že provozovatel pořád je. Kupní smlouva že to prodal nestačí. Pak je ta sankce až 50k za neoznámaní změny vlastníka, kupní smlouvou sám sebe napráská že změna byla dny XY a žádost nepodaná v termínu resp. zatim vůbec..

Paní to přepsané má, takže slušně poslat do háje, nepřeje si být dále obtěžována, pokud nepřestane tak pohrozit podáním TO pro stalking. Žádné páky na ní nemá.. A ten vadný díl mohl taky vyměnit, dobrý si vzít s vadným to zkusit vrátit, když by to prošlo tak by ho měl zadarmo resp. za prachy který dal za přepis.

asd, naprostý souhlas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]