Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompresorová lednice do kombi

Od: xyvb odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

často jezdím autem na výlety, dlouhé tray apod. Rád bych si pořídil nějakou komresorovou lednici, chladící boxy jsou nedostatečné a ve vedru nemají dlouhého účinku. Proto se chci zeptat na doporučení (někoho kdo aktivně využívá) vhodné kompresorové lednice kolem 20-25 litrů, která nezabere příliš mnoho místa v kombiku.

Díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No nevím, kompresorovka mi přijde zbytečná. Já si vozím normální chladničku s peltierem, něco jako toto

autokelly.cz/...

a můžu rozhodně doporučit. Ta moje je už cca 15 roků stará, najela se mnou snad milion km po celé Evropě, má jedinou chybu, že nemá napájení 230VAC, takže si vozím adapter z Lidlu, abych si mohl chladit pití i na místě. Ale v autě to funguje velice dobře, není to nijak veliké ani těžké, servis na tom za ta leta taky nebyl žádný. Co víc chtít

xyvb
hodnocení

Toto mám také, ale po 4-6 hodinách teplota už stoupá dost nad 10 °C, což nemusí být pro některé potraviny vhodné. Tento box to prostě neuchladí, i když jej doplňuji těmi zmrazenými kostkami. A to nemluvím o tom, když jej ještě párkrát otevřu.

Divné. U mě to funguje přesně naopak - čím déle jedu, tím je to líp vychlazené. Ovšem pokud to necháte 6 hodin ve stojícím autě na hicu (tudíž bez aktivního chlazení) tak to může být nedostatečné, to jo.

vernon

hodnocení

1x
Co třeba tato nomadem.cz/... mohla by stačit; i když je o trochu větší
doplněno 26.06.22 14:36: A k tomu obal nomadem.cz/...
doplněno 26.06.22 14:41: Jmenovitý vstupní proud DC: ECO: 2A MAX:3,8A. Spotřeba energie za den*: 0,222 kWh; 12V: 18,5Ah/den, 0,66Ah/h, 24V: 9,25Ah/den, 0,39Ah/h; A++, *při 5°C uvnitřní a 25°C okolní teplotě, DC napájení odsud prenosne-lednice.heureka./...

hodnocení

0x

Pozor, ked zastavite mimo kampingu alebo proste na mieste nebude 230V na dobitie aku / priame pripojenie, moze vas rano cakat nemile prekvapenie, komplet vybite aku. Overte si spotrebu, priklad : berie to trvalo 5A, to mate za 10 hodin 50Ah, co je priblizne aku v beznom aute.

xyvb
hodnocení

Spousta kompresorových lednic má ochranu proti vybití autobaterie. Navíc v autě to mám tak, že když vytáhnu klíčky ze zapalování, tak zásuvky / USB jsou nefunkční.

Kompresorová má nižší spotřebu než lednička s peltierem.

jirib
hodnocení

0x
Do kombíku?
Buď vám nefunguje klimatizace nebo budete muset změnit vozidlo...aspoň transportér.
Na 6h jízdu nepotřebuji ledničku.
xyvb
hodnocení

Možná jsem úplný blbec, ale jak mě klimatizace uchladí jídlo na 5 °C?

Jestli to není myšleno tak, že některá lepší auta mají možnost klimatizací chladit i schránku. Já to měl třeba na Citroenu Jumper, kde je v palubce schránka rozměrově na 1.5l PETku. Je to fajn, ale jen na jednu flašku.

xyvb
hodnocení

To samozřejmě mám. Ale jak píšete, je to na jednu flašku. Proto se ptám na lednici...

hodnocení

0x

Rozhodně bych kupoval INDEL

mají kombinace 230V/12V

nebo jen 12V s možností přestavby na kombinaci a tuším všechny mají LED světlo a ty menší mají ramení popruh, ale zase rozměr na 1,5l PET nebude. Až ty větší modely.

xyvb
hodnocení

K Indelu jsem nakonec dospěl také.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]