Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zajisťění kapoty

Od: duffy odpovědí: 11 změna:
Ahoj. Rád bych se zeptal, coby zkušenějších na všechno kolem aut. Vlastním auto v lehké úpravě Offroad. Nechal jsem si poslat sportovnější kapotu. Kapota je vyrobena ze sklolaminatu, ale opravdu bytelne. Přesto, když jedu, tak poryv větru který se přes masku dostane do motorového prostoru si s touto kapotou trochu hraje. Mám obavy, aby se třeba nevytrhla ze zámku. Napadlo mě ji pojistit zajištěním kapoty podobné, nebo stejně, jako mají třeba závodní auta (žádné kloudne zajištění kapoty není. Ne do stylu Offroad) Zase, ale z toho nechci udělat patlaninu. Prosím tedy o radu zkušenějších na dezign a exteriery. Lze skloubit tyto dvě věci Offroad a doplněk pro závodní auto? Díky moc za odpoved

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Auto?

Výrobce, typ, ročník

Nešlo by do vnitřní strany kapoty dodělat sklolaminátové výztuhy do tvaru L nebo T a zvednout tak tuhost?

duffy
hodnocení

Taky mě napadlo jestli třeba neohnout třeba z hliníkových plechu profil ve tvaru L a nezalaminatovat ho v kritickým místě. Ale on bude spíš problém v tom, že i když jsou v kapotě zmalaminatovany pasoviny se závitem na zámek apod, tak přesně v místě, kde ten plech konci, tak v tom místě u zámku už je to slabší a tam to pracuje a tam by se mi bohužel žádná výztuha nevešla. Asi by to nikdy nic neudělalo, protože je to udělaný opravdu poctivě, ale ten pocit, když jedu a vidím, že se trochu vlní, je fakt blbý. Proto mě napadlo, že bych dal na každou stranu toto (závodní) zajisteni, což by problem s tuhosti kapoty vyřešilo a já měl klid v duši, že to jistí jenom jeden bod (zámek) zas ale nechci, aby tohle zajištění na tom autě působilo nějak kycovite, nebo tak něco, nebo jestli je to doplněk, kterej je v poho a klidně tam na tomhle typu auta v částečný úpravě off může být.

duffy
hodnocení

Díky za reakci. Auto je Dodge Ram 1500 rok 2007

hodnocení

0x
Jen taková hloupá otázka..K čemu je na takovém autě dobrá laminátová kapota? Auto váží několik tun a pár kilo odlehčení tomu v ničem nepomůže.. výkonu to má až dost přece

Navíc tepelná izolace a odhlučnění bude velmi špatné.

Pokud je pod kapotou baterka, tak díky laminátu bude v létě pod kapotou permanentní vedro a baterka brzo odejde, pokud kolem sebe nemá dečku nebo není v boxu.

duffy
hodnocení

Ono nejde o to, že je laminátová a nejde o váhu. Začalo to tím, že mi na původní plechovou spadla větev ze stromu. Byla tedy ko. Nechal jsem si poslat ze státu tuto, která má navíc nasávání vzduchu svedeny přímo k boxu s filtrem. Váhovy rozdíl mezi toto a plechovou skoro žádný není

Pokud je ta laminátka jen jednovrstvá skořepina bez výztuh, tak bych kouknul na tu plechovou zespoda a přesně podle ní z laminátu vyrobil výztuhy a udělal kopii 1:1

duffy
hodnocení

A taky byla zkrátka hezci
duffy
hodnocení

Ahoj Gumidku. Nene je dvouvrstvá. Vršek a pod tím druhá vrstva s výztuhy. Přesně tak, jak má originál. Není to nic hroznyho. Jen bych byl klidnější, kdyby to nezjistil jenom zámek;)

Ahoj, no zkus dát fotku, třeba na něco příjdem ;).

Jak je ten konec kapoty se zámkem a spodek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]