Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ventilátory - chyby v řídící jednotce

Od: radim3* odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, asi před měsícem jsem řešil nefunkční chlazení klimatizace po její naplnění. Diagnostika ukázala chybu ventilátoru klimy, po její vymazání vše jelo 10 dní v pořádku. Poslední týden chlazení vypadlo znovu, jednou diag. ukáže chybu ventilátoru motoru, jednou klimatizace a pokaždé po její vymazání auto začne chladit okamžitě. Ale chladí jednou 2 dny, nebo do restartu auta. A pak zase diagnostika. A celé se to opakuje. Neví někdo co s tím? Děkuji. C4, 2014, 1.6 vti. PS:Klíma je plná, bez úniku média, motor chladí bez problémů i po vypnutí motoru ventilátor dochkazuje jak má. Jenom ta klima přestane najednou chladit a zene jen vlažný vzduch.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Je to francouz šel bych po veškerých konektorech který maj co do činění s klimou a začal bych konektorem ventikátoru a konektorem cívky klimakompresoru
Vycvaknout očistit kontakty mirně naohejbat a prostříknout kontaktolem
radim3*
hodnocení

Ale i pokud bytam byl špatný kontakt, tak to nebude fungovat po vymazání chyby. Nebo se pletu?

jak je někde oxidace přechodový odpor tak se kontakt chová nevyzpytatelně a má letitá zkušenost praví že je možný ůplně vše *cteni*

radim3*
hodnocení

Ty chyby ukazovala "univerzální" běžná diagnostika jaká je v každém servisu, uvidíme co ukáže tovární diagnostika v pátek v Citroënu. Ale stejně mi to hlava nebere - chladí po vymazání chyby, takže by tam neměl být mech. problém. To je ale pouze můj odhad. Nejsem automechanik. Tady do poradny jsem napsal a doufal, že někdo už můj problém řešil.
asd1

Kvůli chybě to klimu odstaví, nic divnýho, ke kotli v poruše taky musíš přijít a odblokovat ho ručně..

Může to být někde přechoďák, nebo klidně i opravdu vada větráku. Výpis chyb napoví, živý data ještě víc, ale je to třeba správně vyhodnotit, často je chyba jen následek něčeho jinde.. To moc lidí neumí, pak se naslepo mění díly a zákazník platí a platí... Přesně jak ten ventil *smich*

radim3*
hodnocení

Ten ventil naštěstí byl pouze zapujceny, dnes ráno zatím auto chladí jak má, je otázka dokdy. Poslední vymazání chyby bylo včera.

hodnocení

0x

Ventilátor má dvě rychlosti? Nebo je jeho provoz plynulý s elektronickou regulací? Zjisti přesně chybu závady (kód) klimatizace a hledej na netu co se pod ní skrývá...

radim3*
hodnocení

Ventilátor má el. regulaci. Ventilátor motoru pracuje ok, motor chladí i dochlazuje po vypnutí motoru. Ale po zapnutí klimy zůstává stát hlavně sahara. Po vymazání chyb auto zase chladí jako blázen. Pak se to zase opakuje. Ještě mně napadla jedna věc - možná blbost -jestli nemám v systému moc média.PS:hází i chybu vent . motoru, ale ten pracuje ok. Chyba se smaže a auto zase chladí. Bohužel dočasně.
radim3*
hodnocení

Byl vyzkoušen i nový tlakový ventil, ale výsledek byl stejný.

Tak to prověř, neboť chytřejší jednotky mají ošetřenou i tuto vlastnost, média by mělo být tak jak je uvedeno ke konkrétní jednotce. Už jsem se stím taky setkal v praxi- moc média, nefunkční klima...

radim3*
hodnocení

Dnes prověřeno-vysáto a znovu natankováno.Jinak to ověřit nejde.Bylo tam 423 g z předepsaných 425.Takže další věc vyloučena.Poslední vymazání chyby bylo včera a dnes chladí celý den.Jen dokdy.

radim3*
hodnocení

Tak diagnostika v Citroënu negativní. Bez závad. Já jsem na diagnostiku přijel s autem, kdy vše fungovalo. Ovšem ukázali mi historii mazání chyby ventilátoru. Poslední mazání, od kterého vše dodnes funguje, bylo uděláno přes kabel, předešlé mazání přes Bluetooth. A bylo to servisakovi hned jasné - bezdrátové diagnostiky sice chybu vymazou, ale neumí současně s vymazání chyby vymazat i tzv. registr chyby a některé ŘJ si registr zpětně nactou, vyhodí tu samou chybu a stopne saharu. A auto nechladi. Diagnostiky přes kabel mazou chybu i registr okamžitě. Žádná bezdrátová diagnostika registry chyb neumí vymazat. To, že po naplnění klimy chyba vyskacila prý není normální, ale v servisu o tom vědí. Údajně se to stane i u Toyoty i Subaru. Přeji hezký den a děkuji za rady. Radim

Tak důležité je, že to funguje... Jinam mám takový pocit ze zkušenosti, že v Citroenu jsou pohádkáři...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]