Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto málo chladí i po naplnění

Od: jarin* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

příjde mi pocitově, že auto málo chladí i po naplnění klimatizace. Vše nasvědčuje, že je OK. Trubka od klimy je ledová. Když pustím vzduch na sebe, fouká na mě. Když na okno, fouká na okno. Když nastavím teplotu do červeného pole tak topí, když do modrého, tak chladí. Takže kamarád co mi to zkoušel říkal, že klapky atd. jsou v pohodě, dokonce říkal, že na to, že to stálo na místě a běželo na volnoběhu tak to chladí dobře.

Mně příjde, že když to pustím na sebe ty ofuky tak z toho jde chladnější vzduch než když je mám puštěné na okno, možná to je o pocitu. Ale mám srovnání s druhým autem co máme doma a kde jsem nechával plnit klimu jen o měsíc dřív a když nastavíte nejnižší teplotu tak z toho jde fakt zima, když nastavíme nejnižší teplotu na svým, tak je to srovnatelný jako když nastavím 22 stupnů na tom co druhým. I mechanikovi přišlo, že to chladí mín ale říkal, že se to třeba rozchladí ještě.

Jediný co mě teda napadá, tak už slabší kompresor. Chtěl jsem sehnat nějakej z vraku za 500, ale to říkal mechoš, že nemá cenu, že to může být to stejný co mám..ale zase se mi nechce dávat tisíce za nový kompresor (6k nový, 1k naplnění + 2k za práci) když auto má hodnotu 23 tisíc.

Pylový filtr jsem měnil před naplněním, ať je to všechno echt, ale ještě mě napadlo, jestli třeba nevyfoukat ty výdechy stlačeným vzduchem?

Díky za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vyfoukat výdech ystlačeným vzduchem nemá vliv.

Může být špatná i díza. Někdy je v trubce s filtrem nebo je rovnou součástí ventilu.

Záleží co máš za auto.

Klidně se to i rozchladí.

Máš kompresor na spojku nbeo s proporcionálním ventilem?

doplněno 20.06.22 12:41:

rosí se trubky, že z nich teče voda?

jarin*
hodnocení

Mám Alfu 147. Co je to díza?

Jinak jsem pogooglil a našel jsem, že by to mělo mít elektromagnetickou spojku.

Trubky se nerosí.

Tryska

...

autodily.mjauto.cz/...

...

Nevím, co a kde má alfa

Trubky v tom vedru co panuje dnes musí být promočené a musí z nich odkapávat voda.

jarin*
hodnocení

Trubku jsem zatím osahával pouze když jsem měl klimu na volnoběhu a krátce puštěnou. Běžně ujedu tak 20 km, tak mám tu trubku zkusit když dojedu na místo? A kdyby nebyla orosená ani tak, tak kde by mohl být problém?

Už jsem napsal vše. Nejprve odpověz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]