Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat, jak funguje bodový systém při opakovaném překročení rychlosti, dnes jsem bohužel dostal v obci pokutu za 81km/h, tak by mě zajímalo by se stalo při další pokutě. Děkuji za odpovědi
Myslím, že to je za 3 body. Vybodujete se, když získáte 12 bodů. Ale myslím si, že když by vás chytli za stejný přestupek do 12 měsíců od prvního přestupku, tak vám můžou na 1 až 6 měsíců dát zákaz řízení.
Za spáchání dopravního přestupku "Vyšší překročení rychlosti - v obci o 20 km a více nebo mimo obec o 30 km a více"jsou řidičům přičítány 3 body v rámci bodového systému (bodového hodnocení řidičů). Jedná se tedy o jeden z "méně závažných"přestupků. Přestupek je možné vyřešit příkazem na místě (udělením pokuty) do 2500,- Kč. V případě zahájení správního řízení hrozí sankce 2.500 – 5.000. Za spáchání tohoto přestupku se udělí i zákaz činnosti (řízení motorových vozidel), konkrétně na 1 - 6 měs. (spáchá-li 2x a vícekrát za 12 měsíců po sobě jdoucích).
Definice přestupku "Vyšší překročení rychlosti - v obci o 20 km a více nebo mimo obec o 30 km a více", včetně sankcí a počtu bodů pro bodové hodnocení, je uvedena v následující tabulce:
Baronko, nic ve zlém, ale doporučil jsem trošku přečíst uvedený Web.
Máme několik porušení předpisu ao rychlosti vozidel.
...Za spáchání tohoto přestupku...Musel byste spáchat stejný přestupek, tedy překročit ...jak je uvedeno v prvním řádku. Takže 20a více.. nikoliv třeba o 5km/hod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.