Nejste přihlášen/a.
Mně v 67 letech udělali zároveň s preventivní prohlídkou vyšetření na řidičák. Za rok jsem ale musela jít znovu, paní doktorka říkala, že by mohl být problém s policajtama, kteří se striktně drží toho, jak je to podle roků v zákoně, tedy 68,70, 72.
Zdravotní prohlídku musíte absolvovat nejpozději při dosažení věku 65, 68 atd let, ale nejdříve 6 měsíců před dosažením příslušného věku. Lékař může platnost potvrzení zkrátit. Takže pokud jste byla na prohlídce v 69, tak vám potvrzení neplatí 2 roky, ale jen do 70 narozenin. Viz Zákon č. 361/2000 Sb., § 87
a v které kolonce,když je tam datum vydání a kolonka datum ukončení platnosti? Tam určitě nemáte napsáno platnost dva roky.
mnd, já mám jiný formulář, kde je udeno datum lékařské prohlídky.
Přesně te, jaký je ve Vašem odkazu z ministerstva vnitra.
Aha,manželka měla tento.Tak to si potom můžu napsat a natisknout formulář jaký chci a orazítkovat doma ( razítko mám ) když to není jednotný pro všechny.Že to nemám evidovaný v kartě u lékaře? - tak si to nezapsal.
id: Zkuste sem dát foto bez osobních údajů jak to vaše vypadá.To je asi jak si to kdo napíše a natiskne.
id: dnes 10:48 [nahlásit]
Na potvrzení mám přímo napsané Platnost 2 roky.
Takže to potvzení je snad neplatné už od začátku? To je mi právě divné,že by tam nějaký lékař napsal platnost dva roky a nenapsal by datum prohlídky a konec platnosti v datumech.Jsem zvědavej jestli sem dá tazatelka ten scen.
Pokud jste dělala prohlídku v 69 letech a posudek vám platí dva roky, jdete znovu až za dva roky. Pokud neřídíte, nejste povinna na žádné prohlídky chodit. Pokud by vám bylo 70 a rozhodla jste se, že řidít nebudete, v 75 letech si to rozmyslíte, půjdete k doktorovi a ten vám vydá posudek opět na max. 2 roky. V průběhu let 70 až 75 neřídíte, žádný posudek nepotřebujete.
Zbytečně to řešíš. Na potvrzení od doktora máš, do kdy je platné. Bez platného potvrzení nelze. Problém, o kterém mluvíš, nějak vyřeší doktor a ten za to odpovídá.
Jsou na to rozdílné názory, na to kdy jít, ale všichni shodně tvrdí, nejpozději po dvou letech. Musel by soud, na žádost někoho určit přesný výklad. jelikjož mi není znám případ, kdy se podobné řešilo soudně, není žádný judikáty, podle kteého lze dávat příklad.
Jsem přesvědčen, že stačí vytáhnout doklad a žádný policista nebude počítat, ve kterém roce byl dán, spíše, zdali je platný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.