Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda-li nemáte zkušenosti s řešením 2 pojistných událostí na tu samou část auta. Před pár dny jsem zde psal, ohledně menšího škrábance ( název tématu : Co mám dělat ). Nejspíše to vypadá, že to chce týpek řešit přeš pojišťovnu a peníze na ruku si nechce vzít ( říká, že se auto vždy servisuje v autorizáku a že to nechce měnit a nechce dávat nárazník do nějakých lakoven ). Nabízel jsem mu zaplacení 4k. Jak by se tato situace řešila na pojišťovně? V řešení už tento nárazník má s jedním pánem, jak se pojišťovna zachová, když se k tomu přidá stejnému nárazníku přidá další člověk? Máme se v přátelích na fb atd , je možné, že mu to pojišťovna nemusí uznat a může to brát jako domluvený podvod? Nebo může pojišťovna přestat a řešit minulou škodu a vrhne se na tu mou? Já sám bych to chtěl vyřešit formou placení na ruku ale pán se na mě chce zahojit. Opakuji z minulého článku, že nic nemáme sepsáno z místa nehody. Existují pouze fotky .. ale je mi vyhrožováno, že to sepíše on, že se to stalo o víkendu kdy bylo auto ještě na pojistku bývalého majitele.
A co řešíte? Máte platné PR? Máte. Mělo auto PR na kteréhokoliv pojistníka po celou dobu? Mělo. Jestli bude pojišťovna hradit tak nebo tak přece není Váš problém... Tedy pravda, předchozí dotaz jsem nečetl. Mmch. On může na pojišťovnu podat, co chce. Pokud Vy to nepodepíšete, musel by to řešit přes policii a to bude zpětně těžko, sám by si zadělal na problém.
Jsem to pochopil tak, že ručení bylo na předchozího majitele, který teď bude nadšený z malusu.
buffik
Momentálně mi jde o to, že vím, že cena je cca 4k za opravu. A on to chce dát na autorizák za 12k .. na ruku bych mu dal nejraději 4k , přes pojišťovnu ( mám svou první pojistku ) bych dost přeplatil, jelikož bych měl malus. Pokud tedy chápu správně malusy, že při nehodě mi pojišťovna strhne z 0 cca 36 měsíců .. což je +50%
buffik
+ mi jde o to, že ten nárazník máš už jednou nahlášený na pojišťovně , takže mě zajímá jestli by mu pojištovna proplatila ten samý nárazník 2x a nebo co by se dělo. :D
asd1
Pozor v době nehody to bylo pojištěné na minulého vlastníka, pokud bys to chtěl uplatnit ze svojí pojistky uzavřené později, tak děláš pojistný podvod ty. Do toho bych nešel.
První odření = bylo odřeně a škoda jde z ručení první bouračky
Druhý odření - předtim nebylo opraveno, takže žádná další škoda nevznikla, nebo jen minimální pokud bys mu pomuchlal něco víc např. prohnul železo pod nárazníkem který předtim nebylo.. ručení z druhý bouračky uhradí jen rozdíl navíc, ne celou další opravu - to by měl škodu zaplacenou dvakrát a obohatil by se.
Já bych to na jeho místě taky chtěl přes pojišťovnu, protože tam má proplacení celkem jisté. Kdo ví, jak se vy budete s proplacením cukat, až uvidíte účet z autorizáku. To tu pak bude od něho dotaz "Viník mi slíbil proplacení škody, ale teď nechce zaplatit. Jak mám z něj peníze dostat?" A odpověď bude, že nijak, jedině by si najal Ukroše, aby vám domluvili..
Základní otázka je, zda to bylo po první nehodě už opravené. Pokud ano, tak není problém. Pokud ne, tak budou samozřejmě krátit. Což by měla vyřešit fotodokumentace nehody.
Ja bych ho to nechal nahlasit. Jestli je to takovy vykuk, zrejme zkusi pojistovne tvrdit, ze to poskozeni je od vas. Pak bych pojistovnu upozornil, ze to uz bourane bylo (coz si dost mozna najdou i sami). A v tu chvili je to pojistny podvod a asi se bude pan hodne divit, co ho ceka.
asd1
Souhlas. Už to odřený bylo, pokud to chce od tebe tak jde o pojistný podvod.. Sepsat záznam o nehodě odmítl a odjel, takže ujetí od nehody.
Za 4k jde škráblej nárazník opravit plnohodnotně, pokud chce víc tak je to normální vy...ek a kecy o autorizáku ať si nechá pro hejla... Taky můžeš tvrdit že jsi stál najel on do tebe. Můžeš ho předběhnout a policajtům oznámit ujetí od nehody, pojišťovně pokus o pojistný podvod.
buffik
Bohužel, záznam nebyl vypsán, jelikož jsme ho ani jeden neměli , policie se nevolala, jelikož škoda nepřesáhne 10k. Přes pojišťovnu to chce i z důvodu, že mu propůjčí auto. Teď mám i info, že údajně by pojišťovna pána co ho už naboural společně s mou pojišťovnou .. jakoby šli napůl. Už jsem rozhodnut to zpětně sepsat, do záznamu o nehodě dám veškeré info o tom, že už má nárazník jednou tuknutý a nahlášený. A uvidíme jak to pojišťovna vyřeší.
No když už jste takhle daleko, tak bych "týpkovi" řekl, ať si vyřeší předchozí pojistnou událost a potom budete řešit tu vaši (bude-li co).
Jestli měl nárazník poškrábaný už předtím, tak jediná oprava je přelakovat a přeci to servis nebude lakovat tak, že tam ten váš jeden škrábanec nechá.
buffik
To jsem se mu snažil vysvětlit ale jede si svoje , jsem připraven vše sepsat a poté oznámit veškerá infa. Už to chci mít z krku.
makk
Tak jako správně byste to měl nahlásit na pojišťovnu a až přijde likvidátor, tak mu řeknete: "Vídíte těhle 5 škrábanců? Tak tenhle jeden jsem způsobil já", a on se k tomu nějak postaví (já být likvidátor, tak si poklepu na čelo ).
poškození si pojišťovny zadávají do centrální databáze - i kdyby poškození bylo u jiné pojišťovny hrazeno, druhá pojišťovna bude krátit plnění- poškození něčeho poškozeného. Ten člověk nedostane 2 plnění - dostane uhrazeno to, co mu patří - např. výměna dílu + lak (nevidíte totiž pod plasty, co všechno je ulámáno).
Taková částka může za "poškrábaný nárazník" být klidně i 50tis !
buffik
Jsem si jistý, že pod nárazníkem je vše v pořádku :D , škrábnutí bylo při rychlosti cca 3-5km/h :DD , samotný škrábanec má cca 4cm, nárazník není promáčknutý, ani nic .. Děkuji ale za vysvětlení
manželka před rokem poškrábala nárazník jednomu autu na parkovišti - chtěli jsme to řešit přestříkáním nebo leštěním - počítal jsem do 5000,-Kč. Nakonec se domluvili na autorizovaném servisu, protože se jednalo o téměř nový vůz a firemní k tomu (no firemní - živnostenský)... Faktura za opravu 45000,- plus 17000 půjčovné !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.