Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co udělat, když nechce zaplatit škodu

Od: klesti odpovědí: 5 změna:

Autě . Před měsícem sem dojel do práce a když sem odjížděl s práce tak mě kolega nacouval do dveří já na to teda přišel až na druhý den ale pak mě to řekly 2 svědci kteří to vyděly tak sem ho skřípl a on se teda přiznal a že to dám spravit a on to mě zaplatí ale nyní mám auto u lakyrníka a když sem mu řekl cenu a ne žádnou velkou pár stovek tak mi to nechce zaplatit tak nevim teď co sním jak to mám udělat už sem mu chěl dat na hubu ale to mě asi nepomůže co radíte vy __:? Teď už vím že sem to měl nahlásit na pojišťovnu ale teď mě zajímá co teď díky za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

dejte mu podepsat záznam o dopravní nehodě, nebo vemte svědky a musíte na policii.

doplněno 19.05.10 20:01: "pomůže to s tou policií už je to déle než měsíc"
jasně že pomůže
klesti
hodnocení

Ten mi určitě nepodepíše není sním řeč jen se mi vysmívá a pomůže to s tou policií už je to déle než měsíc

fifama
hodnocení

0x

Jediný způsob pokud teda ještě není na autě pracováno je to nafotit sepsat formulář o nehodě nechat si od viníka podepsat a odevzdat na jeho pojištovnu. Pochybuji že to ale uzná vinu pojištovna to sice po nějaké dobe proplatí ale viník přijde o bonus a ten je často vyšší než ona škoda . Já měl ten samý problém v lednu také kolega tuknul mě loulí do nárazníku (felicia 700kč nový) pomohlo ho chytnout pod krkem v březnu o výplatě TAK NEVIM ZDA VAM ODPOVED POMUZE

klesti
hodnocení

Ja už sem si řikal že bych to nechal tak ale za to jak se mi vysmívá tak nevim co mu udělat

hodnocení

0x

Šel bych za ním a řekl mu, že mám svědky na to, že to skutečně udělal a že ho to nebude stát ani korunu, když to nahlásí u své pojišťovny jako škodu, kterou zpúsobil svým motorovým vozidlem. Pojišťovna Vám pak škodu uhradí z jeho povinného ručení. Když nebude chtít škodu nahlásit, tak mu řekněte, že ho zažalujete u soudu a že pak zaplatí nejen škodu, ale i advokáta, kterého si najmete - a ten bude stát víc jak celé dveře u auta. Také zaplatí soudní výlohy a ty nejsou malé. Bude mu těch pár stovek stát za ten šprajc?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]