Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chystám se na STK a emise na osobním voze staršího ročníku 96. Chtěl bych se zeptat zda nevíte jak to chodí kdyby mi neprošli emise? Prodlouží mi to nějak? Jdu pak i na technickou nebo až si spravím emise? Mohu s autem jezdit do té doby?
Nejde to někde změřit zda mám dobré emise nanečisto? Děkuji
odstraní Vám zelenou známku, a vyznačí do techničáku. Vy musíte do skončení platnosti technické kontroly závadu odstranit, nebo ...
doplněno 18.05.10 21:22:hloupost, moje chyba, jen odstraní známku
omlouvám se.
1.) emise, protokol z měření platí měsíc
2.) s platným protokolem z měření emisí na technickou prohlídku
3.) bez protokolu z měření emisí s výsledkem "vyhovuje" na TP nelze jít, musí se seřídit motor, nebo opravit výfukovou soustavu, nebo motor vyměnit
4.) do ORV s e zapisjue výsledek technické prohlídky
Nedávno jsem dělal klasika technickou(čili i emise) u jedné z R 19ek,rok výroby 1992,čili 18letá babička se 170tkm a normálně kat fachal(hluboko v toleranci-podotýkám,že origo kat 92 výroba),a i když se říká že tak 100tkm a kat končí-není to pravda...Takže možná zbytečné obavy,ale chcete-li zkuste si pro klid emise "nanečisto" a uvidíte...
Vždy, když jsem šel na emise,tak mi motor seřídili tak,že emisní nálepku dostal.Nevím,jak je to jinde,ale u emisního měření je to ten nejmenší problém to seřídit na optimum.Pokud je ovšem motor ve špatném stavu a seřídit nejde,máš i po technické a musíš do servisu,nebo motor vyměnit.
JABRAKA
Pokud pujdete na emise a neprojdete. (Muj pripad pred 14ti dny, vadna lambda sonda.) Technik mi rekl abych zavadu odstranil a prijel na opakovane mereni, ktere uz ale bude ZDARMA. Spatne na tom je to ze mi aktivne (asi predpokladal ze projdu, nebo se to tak dela) odstranil samolepku ze znacky, takze nez jsem vymenil Lambdu, jezdil jsem bez samolepky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.