Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autu přibržďují kola

Od: banana odpovědí: 2 změna:
Ahoj! Jdu za zkušenějšími pro radu. Budu se teď snažit můj problém co nejvíc nasvětlit, abych to nemusel popisovat na tisíckrát
Skončily časy kdy mé vozidlo bylo bezporuchové a nyní má audi A4 b6 r.v. 2001 (1.9 tdi 96kw) začala přibržďovat. A to že fakt hodně, spotřeba se zvedla ze 6 na nějakých 13 litrů/100km a bylo to něco s tím někam jet. Začalo se dýmit od kotoučů. Takže jsem repasoval přední brzdiče. Pístky jsem nechal staré. Pomohlo to na pár kilometrů a pak zase stejný problém. Pak jsem vyměnil hadice, zase stejný výsledek. Pak se teda komplet zrepasovaly přední brzdiče i s pístkama. Podotýkám, vše je namazané, co nemá být namazané je suché a prostě tak jak má být. No a bingo! Přestalo to přibržďovat. S pocitem výhry jsem si jezdil ještě tak 1500km. Pak to začalo zase. Ale ne pořád, většinou když ji nechám stát tak prvních 10km se tváří ”jak po repasu”, pak začne přibržďovat jako kráva a semtam to za jízdy povolí a nepřibržďuje. Jak kdy. Když jsem zaparkoval a zgedal jednotlivě kola a zkoušel s nima točit, někdy šly ztěžka všechny a někdy šly všechny bez problému. No a jediná zźvada o které vím, je že pravý zadní brzdič je zarezlý a zadrhává se. Takže ten budu repasovat ještě zítra, jenže proč sem teda píšu předem. Protože je přece blbost, aby kvuli pravému zadnímu zaseklému brzdiči by přibržďovala všechna kola ne? To je otázka číslo jedna a ta druhá co teda s tím než to hodím do potoka?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud byla repase udělána dobře a neodfláknuta, tak vyměň hlavní brzdový válec a zkontroluj pedálovou konzolu.

U Felicie jsem zažil, pokud v konzole pedálů praskl čep spojkového pedálu, tak pedál brzdy, který je na stejném čepu se nevracel a brzdil.

Jo jo..taky mi prasknul a střídavě nešlo buď sešlápnout spojku a nebo nešlo brzdit..To bylo něco než jsem přišel čím to je:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]