Nejste přihlášen/a.
Ahoj, začalo mně hučet něco v autě, pocitově od předních kol. Nejvíc to hučí kolem 50-90 kilometru za hodinu. Zní mi to jako ložisko, ale zvuk je stejný ať už zatáčím doleva nebo doprava. Zvedl jsem si heverem obě dvě kola, ani vůle cítit není a jde s nimi řekl bych lehce otáčet. Zjistil jsem, že přední pneu jsou sjeté na 2,5 mm, ale pravidelně po celé šíři, nemají plošky ani jiné nepravidelnosti. Mohou hučet ty pneumatiky, protože jsou už hodně sjeté? Díky. Palo.
gumy to nebudou shod kola rozeber brzdy vyčisti rozhejbej sraž hrany na kotouči a jukni jestli se ti o kotouč neopírá krycí plech
Pneumatiky to být můžou. Najdi nějaký úsek, kde je víc různých povrchů (hrubý/hladký asfalt, mokro/sucho) a poslouchej, pokud se zvuk bude měnit, tak za to můžou pneumatiky, pokud ne, tak ložisko.
To, že ložisko nemá vůli, ale ještě nemusí nutně znamenat, že je v pořádku. Může se trošku přidřít (např. poškozená jedna kulička, ale zbytek OK) a pak sice začne dělat nesnesitelný hluk, ale vůli mít nebude a to, že se v jednom místě trošku zadrhává, zjistíš jedině po demontáži kola, kotouče i poloosy a zatočení samotným ložiskem. Někdy ani nemusí nijak znatelně reagovat na zatáčení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.