Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak donutit prodávajícího k odhlášce

Od: lprikryl87 odpovědí: 11 změna:

Zdravím vás, našel sem tu podobné téma,ale potřebuji poradit blíže. Jsou to už 3 týdny co jsem si koupil od jednoho pána krásnou motorku, mám v ruce kupní smlouvu, malý techničák a nic víc. Slíbil že to zajde hned odhlásit a samo sebou se tak nestalo a když mu volám tak se pořád vymlouvá že buď má moc práce, nebo že měl úraz atd...vím že osvědčení o registraci potřebuje k odhlášce a tak řekl že nahlasí že to ztratil, tak raději jezdím jen s kopií,ale mám strach že to neodhlásí a v září budu v háji úplně, protože bude potřeba udělat technická a bez velkého TP ji neudělám. a celá ta koupě zaváněla lživýma řečima, (naštěstí čísla karoserie a pod. sedí). proto prosím o rady ať s tím můžu trošku pohnout...děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

vyzvěte ho písemně, aby do třech dnů napravil to co spáchal, nebo v souladu s občanským zákoníkem odstoupíte od kupní smlouvy a budete požadovat úhradu nutných nákladů.

Na kopii dokladů nejezděte, riskujete velké sankce.

lprikryl87
hodnocení

Neměl byste někde odkaz na ten občanský zákoník? já ani netuším jak by ta moje písemná výzva měla vypadat, nikdy sem nic podobného nepotřeboval řešit. a když bych odstoupil od smlouvy, to znamená mu vrátit motorku a on mě peníze plus náklady co jsem už investoval? a pokud je to tak tak by nastal druhý problém, pevně věřím že z něj nedostanu ani korunu...pač je to osoba lehce topící se v dluzích.

odkaz Vám dám, ale to nic nepomůže. business.center.cz/...

tam ale nenajdete jak postupovat

Vyzývám Vás abyste do třech dnů od doručení tohoto dopisu mi doručil velký technický...

doplněno 18.05.10 19:54:

já Vás varoval, že tam nic nenajdete. Co tam hledáte?

Vy mu pak nepíšete odstoupení od kupní smlouvy, páč nemůžete z jeho důvodů používat věc. Ale asi to bezvládnete bez právníka a soudu!

doplněno 18.05.10 20:12:

Tazateli, byl jste za ním doma?

lprikryl87
hodnocení

Dobře děkuji za rady a ještě než to sepíšu tak bych se zeptal na poslední věc. Když výzvu sepíšu a doporučeně odešlu, a on i přes to to neodhlásí a TP nepošle, tak jak postupovat dále...Jinak to hledám v tom zákoníku,aby proti mě s něčím nevyrukoval...

lprikryl87
hodnocení

tak jak tak koukám,tak mi nic jinýho nezbude, že sem se na tu motorku nevykašlal, takhle mám akorát hodně peněz v tahu, motorku, na které bych neměl jezdit, a možná budu lítat po soudech...oj oj...tak děkuju za rady.

lprikryl87
hodnocení

Byl sem u něj jen v ten den, kdy sem motorku kupoval, jinak ne, pač to mám cca 200 km a přes týden kvůli práci nemůžu a o víkendu taky nemám čas někde jezdit a kór bezdůvodně...:(

nespokojenyurednik

napište mu, že budete s motorkou jezdit jako prase, v obci kolem radaru 120 a mimo obec co to dá, a policii nezastavíte...a také že jí nepojistíte a přejedete na přechodu pro chodce každý den jednu důlchodkyni, on se probere...nebo že jí prodáte dál, třeba na ukrajinu...

lprikryl87

tak jeden problem zmizel, technicak odhlaseny na me me poslal, ale ted budu resit ztratu, pri ceste na evidenci sem ho zdtratil :(

Ten techničák se nevypařil - jděte po cestě a hledejte ho! Jinak budete nuset zažádat o duplikát.

jarda3*

Spis se obavam, ze diky nesyslnemu systemu o ten duplikat bude muset zadat predchozi majitel... Ale jestli se mylim, budu jen rad a NU to urcite objasni ;)

Jardo, jestliže majitele již odepsali v poči, tak mu vystaví duplikát na místě bydliště kupce. Páč logicky, odepíšou prodejce, ten předá doklady a kupec jde na úřad. V tom ztratí techničák. Předloží kupní smlouvu, úřednice nakoukne do databáze popřípadě se zeptá kolegyně u prodejce a pak vystaví duplikát. Třeba to nebude na počkání, ale s dnešní technikou lze vše!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]