Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mám dělat

Od: buffik odpovědí: 17 změna:

Zdravím, chtěl bych se Vás tady zeptat jak mám postupovat v komplikovanější situaci.

O víkendu jsem jel se svým nově koupeným autem ( auto z roku 2004 ). A bohužel jsem ťukl známého (od vidění). Auto jsem jsem ještě neměl pojištěné a přepsané na sebe ( jezdil jsem s plnou mocí ). Situace byla taková, že jsme se setkali v nejhorší úzké odbočce ( já sjížděl z hlavní ) a on mi nedal moc prostoru. Mým levým předním nárazníkem jsem mu škrábl jeho levý zadní nárazaník. Kvůli tomu, že jsme ani jeden neměli papíry na sepsání, tak jsme nic nesepisovali a domluvili jsme se na dohodě. On už má auto na tom samém místě jednou škráblé ale chlapík mu to nechce uznat ( už to řeší 3 měsíce s pojišťovnou ). Já jsem teď v situaci, kdy vlastně nechci platit za škody toho druhého a zároveň nechci platit přepálenou částku za autorizovaný servis ( 12+ k ). Podal jsem dotaz o nacenění + fotku škody a v x lakýrnách se cena pohybuje okolo 3k. Jak teď mohu tuto situaci řešit? On zase chce dát přednost autorizovanému servisu. Může se mi zpětně něco stát , když nemáme záznam o nehodě? Policie se nevolala, jelikož poškození nepřesáhlo částku 10k. Mám nějakou možnost se z toho vyvléct? ( Tak aby se počkalo na vyřešení problému s jeho prvním škrábnutím? Počítám s tím, že by se stejně sundával celý nárazník na přestříkání ). Hlavně by mě zajímalo, jestli jsem v takové situaci, kdy bych mu mohl říct, že mu dám 3k a dobré,

Děkuji za rady.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Už to měl odřený, takže je jen vychcanej. Jestli chceš být férovej, tak mu dej mu ty tři litry za který si to v pohodě stříkne, jestli chce připlácet za autorizák tak to ať si doplatí sám.

Taky ho můžeš poslat do háje jako ten první borec, žádný záznam o nehodě není, když budeš tvrdit že jsi stál a on jel tak bude viník on a bude platit opravu tvýho auta, pokud to nemá na kameře kde to bude jasně vidět (jakože těžko) tak má smůlu.

Dal bych mu ty 3k, s tim že víc nedostane a dál bych se s nim nebavil. Na nějaké další vymáhání nemá páky.

buffik
hodnocení

Má fotku jak jsme v sobě, nic víc :) , odbočka je to fakt blbá, sám uznal, že tady bylo málo místa. Jde mi hlavně o to, jestli , může zpětně jít třeba na pčr. ale sám pochybuji, že by se starali o takovouto "drobnost".
asd1

Pak stačí tvrdit že jsi stál, on jel tj. odřel on tebe, je viník nehody a musí paltit škodu na tvým autě. Pokud by se soudil tak to bude tvrzení proti tvrzení, nijak neprokáže jak to bylo tak to nechaj nejspíš 50:50. Navíc už to odřený měl, po tobě chtěl opravu z aplnou palbu jako nepoškozenýho = podvod.

Na tebe páky fakt nemá žádný, co mu nedáš dobrovolně to mít nebude..

Jednoduché. Řekněte mu, že ho nahlásíte za ujetí z místa DN, protože se na místě nechtěl dohodnout. Nebo ho rovnou nahlašte. Chlapec rychle zkrotne.

17.06.22 11:25

satam...*palec*

makk
hodnocení

2x

No samozřejmě postupujete špatně. Možností řešení je více od čestných až po podlé:

Varianta 1: Řešte to z pojistného původního majitele, který z vás asi nebude mít radost, že mu seberete bonusy (tak by se to správně mělo).

Varianta 2: Pokud přistoupí na to, že mu dáte 3k a jste vyrovnaní, tak mu je dejte. Tak jako tak mu nárazník přelakují na základě té předchozí pojistné události.

Varianta 3: Sepsané to nemáte, policii jste nevolali, takže když neuděláte nic, tak si na vás nic nevezme.

Varianta 4: Nahlaste to až budete mít auto pojištěné na sebe. To je zas nefér vůči pojišťovně, ale asi to nezjistí.

buffik
hodnocení

Děkuji za odpověď :) .
1, Nechci škodit původnímu majiteli.
2, Na toto nejspíše nechce přistoupit, jelikož je názoru, že autorizovaný servis je nejlepší. Za mě by bylo nejlepší vyčkat do vyřešení toho prvního škrábnutí.
3, Pokud má fotky kdy jsme byli tuknutí, je možné, že mě to může ještě postihnout? Ačkoliv se to stále nesepsalo a neřešilo s pol.?
4, Zde může mít pojišťovna problém z jeho strany, jelikož už má bok 1x v řešení a nevím jak to mohou brát.
asd1

Varianta 4 - fotil to a pojišťovně předloží fotku, v metadatech je datum = zjistí se pojistný podvod a bude mít veselo *ua*

Zmenit datum v metadatach je otazka 10 sekund.

asd1

Neni, změna jde poznat. To by byla přímá žádost o testní oznámení..

jarin*
hodnocení

2x

Pokud Vám tam nenechal moc místa, příjde mi, že to udělal schválně, aby se na Vás zahojil, pokud už takovou pojistnou událost řeší a pojišťovna mu ji nechce uznat.

buffik
hodnocení

Odbočka je to velmi úzká, prvně mi bylo řečeno, že nemohl popojet a jen se koukal jak já jedu. On byl pak ten co z toho dotknutí vyjel ( dopředu ). Teď chce dat přednost co nejlepšímu nalakování. Na druhou stranu mě informoval, že on i pojišťovna na toho předchozího pána tlačí, aby uznal svou chybu.
jarin*

A je tam nějak upravená přednost nebo měl jeden z vás na své straně překážku, že by toho druhého musel pustit? A co má za auto? Je to nějaké novější premiovější, nebo starej vergl?

Já bych se možná zeptal advokáta, co dělat, když došlo k poškození už poškozené věci.

re4zon
hodnocení

0x
Podstatna je hlavne jedna vec. Bylo auto VUBEC pojistene? Pojistku nemusis mit primo ty. Muze ji mit i predchozi majitel.
buffik
hodnocení

Ano, bylo :) ale nechtěl jsem dělat problémy původnímu majiteli. Jde mi o to, jestli je to co se stalo jakoby promlčeno a je to fakt jen na domluvě a zpětně se mi nic nemůže stát. Auto je už přepsáno a pojištěno na mě.

hodnocení

0x

V první řadě je otázka, jestli jste škodu způsobil vůbec vy. Vy jste se ho, jak píšete, dotkl (dotkl nedotkl), ale nevznikla škoda náhodou až tím, že on popojel?

buffik
hodnocení

To už nejsem schopný říct :) , malé ťuknutí jsem přeci jenom slyšel .. ale také šlo slyšet škrábnutí, když on vyjížděl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]