Dobrý den.Jsem prodávající.Pred cca 2měsici jsem prodal vuz Škoda Superb 1,rok výroby 2003.Ted mi volá kupec,že chce vuz vrátit,že tam něco blbne-asi relé. Že on tomu nerozumi,atd.Zároveň tvrdí,že je vuz jakoby nepojizdny kvůli této vadě,tudíž si mám já pro něj přijet.Ma nárok na to,vuz vrátit? Další problém je,ze on vuz kupoval s tím,že stk je do tohoto měsíce,teď tvrdí,že nejde zadní brzdovy třmen-což při koupi nebylo zjevné. A druhá otázka,když je vuz nepojizdny,tak by měl na jeho náklady vuz vrátit do místa koupě?Přece by měl věc vrátit zpět,kde ji zakoupil. Předem moc děkuji za radu
Stará ojetá kára - tyhle věci jsou běžné opotřebení. Slušně ho pošli do háje a dál se s nim nebav, asistenšní služby a servis zdarma si od tebe nekupoval a bezplatný půjčení na dva měsíce už vůbec ne... Na nějaký vracení nemá nárok.
Tahle stará vozidla se prodávají tzv. jak leží a stojí, tedy bez jakékoli záruky. Jiná věc by byla, kdybyste pánovi tvrdil, že auto má něco, co ve skutečnosti nemá, třeba že má nové rozvody, nebo mu zatajil nějakou vážnou závadu, pak by to byl podvod. Takže bych pánovi slušně sdělil, že vás to nesmírně mrzí, že mu to začlo zlobit, ale při koupi ojetiny musí počítat s tím, že se něco objeví a bude muset do servisu.
Také si to myslím...V době koupě měl jakoukoliv možnost si vuz zkusit proverit,projet,...Přijel z jízdy a řekl,že to bere.Stk se ve smlouvě udává a ke všemu vidí na spz známku. Bohužel přece koupil jeté auto za 40tisic. A to,že tam teď něco blbne,tak já přece nemohu vědět,co on za 2mesice s vozem dělal atd.
Když jsem naposledy prodával auto (jako první majitel) 11 let staré, řekl jsem hned kupci, že auto je v adekvátním stavu, o žádné závadě nevím, bylo pravidelně servisováno v autorizovaném servisu. Ale kdyby se mu druhý den po koupi rozsypalo na křižovatce, ať mi ani nezkouší volat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.