Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik asi stojí rozhodnutí soudu o vlastnictví vozu

Od: doutnak® odpovědí: 8 změna:
Ahoj.Mám starší auto mizivé hodnoty a majitel zapsaný v TP krátce po prodeji zemřel.Mám samozřejmě smlouvu a ověřenou plnou moc,ve které je věta..tato plná moc není v celém rozsahu ničím omezena..Ale někdo mi tvrdí, že úmrtím zmocnitele není platná.. Už jsem to tu trochu řešil,ale nevyřešil:) Máte někdo zkušenosti? Díky za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

3x
Jestli mate smlouvu a auto jste uhradil, tak je vase. Cili bud se prihlasit do dedickeho rizeni a vyresi to notar. Nebo kontaktovat dedice, at se k tomu nejak postavi.

hodnocení

0x

Ale někdo mi tvrdí, že úmrtím zmocnitele není platná
Nepravda. Umrtím osoby se neruší kupní smlouvy.

Na kolik vyjde soud, který určí vlastníka, to nikdo neví, páč nevíme, jak se to dlouho potáhne, zdali někdo zpochybní Vaší kupní smlouvu atd...

hodnocení

Nemám na mysli rušení kupní smlouvy úmrtím.. Mám na mysli rušení plné moci úmrtím..

Asi si vzpomínám na dotaz, ale to jejiž delší dobu po smrti. Osobně bych to zkusil na registru přepsat, na základě staré plné moci. o smrti bych pomlčel, páč to nemusíte vědět.

hodnocení

Zkusím to,ale myslím, že jim to systém napráší..to že pán zemřel..A ještě mi zabaví techničák*smich*

Proč zabaví techničák? Ten si nechte...

Vždy se najde řešení, záleží na komunikaci s úředníkem.

paveldvorak
hodnocení

0x

náklady na právní zastoupení, celkem dvě stání, poplatky...cca 15,000,- Kč

hodnocení

Díky..To auto nemá v dnešní době zdaleka takovou hodnotu ..:( Ikdyž je funkční s novou STK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]