Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravidelná údržba klimatizace

Od: previt® odpovědí: 5 změna:
Zdravím,
zrovna řeším pravidelnou údržbu klimatizace před sezónou (dělám ji 1 ročně) a chtěl jsem se zeptat. Kromě čištění výparníku pěnou/sprejem je potřeba si k tomu objednat i čištění ozonem? Klima nesmrdí...
viz např. eurodiesel-servis.cz/...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak urcite je lepsi i cisteni ozonem. Treba i svepomoci. Pokud mate vic aut, tak se investice vrati rychle. biet.cz/...

hodnocení

Díky za tip, to mě nenapadlo! A poradíte i jaký? Je totiž zajímavé, že např. BIET OZ-10G za 1.990,- s výkonem 10g/h je mnohem levnější jak PROFI OZON GO-4000 za 3.990,- s výkonem 4g/h ( profiozon.com), tak si říkám, co za tím asi bude..

Btw. je nutné po ošetření ozonem měnit kabinový filtr? Ten měním pravidelně až na podzim s výměnou oleje..

Kabinový filtr nemá nic společného s motorem, ale právě s klimou. Mění se tedy při čištění klimy.

Vyčistíte si výparník a pak tam kabiňák naháže spóry hub a opět myšinec a smrad? To by pak nemělo smysl, přeci s motorem. Nemyslíte?

Mam zkusenost s Profizon 3500 domaciprostor.cz/.... Po cca 4 letech funguje bez zavad. Rozhodne nezahali ve skrini. Pouzivam jej do aut, mistnosti a do sklepa proti plisni. Kabinovy filtr menim pri cisteni na jare.

hodnocení

gumidek: myslel jsem tím, jestli to poškodí filtr a bude potřeba vyměnit nebo ne. Po půl roce ten filtr nebude v tak strašném stavu a s cenou 1.000,- se mi nechce teď vyhazovat. A na podzim můžu desinfekci ozonem s výměnou filtru zopakovat, pokud si koupím vlastní..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]