Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podezřelá RZ

Od: tomaso odpovědí: 9 změna:
Dneska sem potkal auto, mělo RZ klasického vzoru, jen ve druhé časti mělo 5 číslic. Jinak začátek byla klasika neco jako 3A7 xxxxx. Už na první pohled byl ale font trochu jiný než běžný. Napadla mě RZ na přání(bylo to Porsche, tam se 10tis ztrati), ale proc by si někdo dělal RZ na přání co vypadá jako běžná RZ ..
Nějaké vysvětlení?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Protože může :) třeba ta kombinace pro něj něco znamená. Nebo chce mít prostě "normálně" vypadající RZ a moct ji přenést na další auto, až tohle prodá.
Tohle musela být na přání, protože běžné 3A7 byly někdy kolem roku 2003 a ještě bez modrého EU pruhu.
tomaso
hodnocení

3a7 je příklad nepamatuju si to. Ale 2AS mám na autě z 2012, takže 3A by byla ještě novější:)
Ale je pravda, že to nějaká starší řada byla a auto nové. Spíš byl divný ten jiny font, RZ na přání mají předpokládám identický..
Nebo si nechal udělat kopie s těmi jezdí a originál má bezpecne doma...
3A7 je mnohem starší než 2AS ;)
Číslo-písmeno-písmeno přišlo až po vyčerpání kombinací číslo-písmeno-číslo.
Ano, font je stejný jako u běžných RZ.
Jinak bez fotky je to fakt jen hádání, každopádně pokud někdo jezdí s neoriginální RZ, tak je to odvážný blbec :)
tomaso
hodnocení

Pravda, tam je písmeno, jasně,beru zpet.
Foto mám na kameře, kdyby se mi chtělo a vzpomněl sem si, mohl bych se podívat:)
Někde se tváří že kopie v pohodě https://viprz.cz/

tomaso: kopie v pohodě není. ta je za 50 000. To, že prodejce napíše, že to na STK tolerují neznamená, že je to v souladu se zákonem. Dokonce si myslím, že na tom webu se značkama navádějí k přestupku, poněvadž v případě ztráty RZ to máte hlásit a dostanete nové.

V zákoně 56/2001 je napsáno, že na voze musí být tabulky RZ přidělené úřadem. RZ přidělená úřadem je ta, co vám dá úřednice na registru.

tomaso
Odvolavaji se tam na výrok soudu, že je to možné nahradit
domaci.hn.cz/...
Samozřejmě netuším,jestli se od té doby udály nějaké změny v zákoně atd...

hodnocení

0x

Proč podezřelá značka? Zkrátka jiná, nežli běžná.

tomaso
Nadpis tématu musí i zaujmout :)
Píše, že byla jiným fontem, což by podezřelé (minimálně policii) rozhodně bylo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]