Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Občasný bílý kouř z výfuku

Od: opelvectra odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám dieslového Opel Vectra (1.9 cdti), občas se spustí z výfuku bílý kouř. Prý by to mohla být regenerace - nějaké samočistění filtrů, či co. Nicméně filtry jsem teď nechala vyměnit a kouř se objevil znovu. Auto kouří jen někdy, ne při každé jízdě. Nevím, co kouř způsobuje, objevuje se jak při pomalé jízdě po okreskách, tak teď po rychlejší na dálnici. Je možné, že uniká chladící kapalina do motoru, když se kouř neobjeví při každé jízdě? Nebo o co by mohlo jít? Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

DPF jsi asi neměnila ;)

Bílej čoud = moc nafty, Váha vzduchu, regulace turba, EGR ventil atd. Voda z chlazení je taky možnost. Pak tlak paliva a jeho regulace, stav vstřiků...

Všechno má svoje příznaky a dost napoví diagnostika (live data z čidel a porovnat s normálem)

hodnocení

0x

Dostává se Vám voda do spalovacího prostoru. Nedávno mi to dělala trhlina v hlavě, taky jen občas, hlavně u studeného motoru. Hlavní příznak bylo ubývání chladící kapaliny (1/2 litru na 500 km). Celkem drahá sranda, zvlášť u mého motoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]