Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zjistit tlak v motoru sekačky

Od: pavel202 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, jakým přípravkem zjistím tlak v motoru? Mám tři motory Bridge&Stone a potřebuji zjistit který si ponechám.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mechanici, kteří opravují auta a motory snad mají přístroj na měření komprese v jednotlivých válcích.

Zkus se někoho v okolí zeptat, jestli ti takový přístroj půjčí a nebo se domluv na změření přímo u něj bez půjčování.

Měření probíhá tak, že vyšroubuješ svíčku, do místa kde byla svíčka dotlačíš silou kužel a druhá osoba musí startovat motor. Pak se buď zapisuje nejvyšší dosažená hodnota na papírek nebo se zobrazuje na manometru.

Takhle jsem to viděl u mechamiků v televizi. Sám jsem takové měření nedělal.

A ještě je potřeba otevřít sání - mět plný plyn.

hodnocení

1x
Měřič komprese se dá koupit tuším cca od 400 Kč, nebo se dá koupit. Já si ho kdysi za socíku dělal z bězného tlakoměru a ventilku.
Jinak pokud jde jen o porovnání, tak to lze při startování s vypnutým zapalováním celkem dobře odhadnout i z pocitů v ruce. Ale chce to, aby byly stejně namazané, tedy každý předem např. 10 x protočit, nebo stříknout olej do válce.
Druhou věcí je, že případná nižší komprese nemusí být dána jen opotřebením, ale i třeba neseřízenými ventily.
Já bych spíš koukal na stav válce USB mikrokamerkou, tyhle motory mají často vydřené rýhy po přidření, pokud běhaly třeba v traktůrku a majitel nehlídal olej a jel až dookud se motor nezastavil.
doplněno 09.06.22 14:03: Jinak tedy normálně se komprese měří na motoru zahřátém na pracovní teplotu, i když i studený pro prosté porovnání stačit může.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]