Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Beterie pouziti

Od: jeep* odpovědí: 7 změna:

Dobry den u jepu WH WK mne odesla baterie 100ah,mam jeste vuz opel kde je baterie 55ah tento vuz budu rusit.Muzu tuto bateriji pouzit u jepu.Dekuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Ja myslim že bude slabá a budeš mít problémy s raními starty hlavně v zimě
A mašli tam naftovej motor tak to nenatočíš ani v létě

hodnocení

4x
Proště ji namontujte a uvidíte. Můj tip je, že minimálně do podzimu s ní vystačíte, a jak se objeví první ranní teploty pod nulou, tak poznáte, jestli se jí nechce točit a je potřeba koupit novou. Záleží také, v jakém stavu je ta 55 Ah, jestli je zánovní, tak to půjde, ale jestli už má pár let a reálná kapacita klesla třeba k 30 Ah, no tak už asi bude slabá.

hodnocení

3x
Nejjednodušší bude ji namontovat a zkusit to nastartovat.Taky jsem měl v autě kam patřila 100ah baterie nějakou 55ah..a fungovala normálně i v zimě.. Asi rychleji odejde ale pokud na ni nemáte jiné využití,tak ji "dodělejte" v tom Jeepu

hodnocení

1x
Já mám v KJ 2,8 CRD 55Ah, ale je to AGM Optima s vyšším startovacím proudem. Nemám problém se starty a mám ten dojem, že je doporučována pro tento vůz. Osobně se domnívám, že skoro důležitější je schopnost dát vyšší proud a natočit motor napoprvé než se trápit na pátý pokus kdy může již být snížená kapacita a napětí baterie.

hodnocení

0x

Pokud je baterie v perfektním stavu, tak na diesel v létě jako nouzovku možná. U benzínu to bude oněco lepší, ale natrvalo bych to neviděl.

hodnocení

0x

Nejde jen o kapacitu,ale i o možnost max. odběru .Takže těřko soudit, lepší je to vyzkoušet

hodnocení

0x

Pokud máš nějakou vyžší výbavu, tak se může přetěžovat alternátor. Baterka je jako kondík a hodně odběrů chytne ona. Když to udělá altík, tak se zbytečně může přehřívat.

Vyžší výbavu myslím PTC přímotopný příhřev elektrikou v topení, elektrické sedačky s ohřevem, ohřev skla, přídavná rampa dálkových světel, atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]