Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta za použití slovenské dálnice bez známky

Od: previt® odpovědí: 7 změna:

Zdravím rádci,

věděli byste, kde může člověk zjistit, jestli na Slovensku dostal pokutu za použití dálnice bez dálniční známky + jestli může dostat více pokut v jeden den v různých okresech? Ideálně i jak vysoká pokuta je a kde ji zaplatit? Stalo se to, že jsem půjčil auto a řidič v sobotu odjel na Slovensko, v pondělí se vracel zpět na trase Brno-Bratislava-Trnava-Bratislava-Brno a nekoupil dálniční známku. Předpokládám, že na Slovensku to kontrolují všechny mýtné brány a automaticky vystavují pokutu.

V ČR mám datovku, ale pokud vím, tak ze zahraničí do ní nic nepřijde. Na trvalé adrese se nezdržuji a služba změna ukládací pošty u České pošty absolutně nefunguje, takže se o pokutě zaslané poštou nejspíše nedozvím. Zkusil jsem kontaktovat Slovenskou dialničnou spoločnosť a ty mě odkázali na slovenské Ministerstvo dopravy. Ministerstvo dopravy mě následně odkázalo na Slovenskou dialničnou spoločnosť, takže kruh se uzavřel.:)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokutu udeluje odbor dopravy krajskeho uradu, cize najskor vam to pride z Bratislavskeho kraja. Dorucitelnost je otazna, ked nie ste zastihnutelny postou. Datova schranka sa nepouzije.

Skuste sa informovat na tom urade, ci tam uz nieco maju, mne to prislo tak o mesiac po spachani.

hodnocení

Takže ptát se ten samý týden bude asi na úřady moc rychlé, že?*smich* V Čechách mi totiž přišla do datovky pokuta za rychlost hned za 2 dny po spáchání přestupku..

hodnocení

0x

Zabudol som kupit znamku - vysledok :

pokuta 150, ked sa zaplati do 15 dni, tak len 100. Nescitava sa to, platite len raz aj za opakovany priestupok, Pokuty idu automaticky, schvaluje to uradnik, podkladom je rozpoznavanie znaciek pocitacom a kamerou na dialnici. Pride vam to vratane peknej fotky a miesta, kde je kamera.

hodnocení

A to je právě ten problém, že mi to nepřijde.:)

Kam se člověk může proaktivně obrátit, aby mu to poslali třeba e-mailem anebo na správnou kontaktní adresu? Chci totiž, aby to zaplatil ten řidič a ne já (i s úrokama), až třeba pojedu někdy za 1 až 2 roky na Slovensko a náhodou mě slovenská policie někde prolustruje..

Vtip je v tom, ze pokutu dava odbor dopravy krajskeho uradu, nie policia. Ta toto neriesi ani nevymaha.
hodnocení

To ne, ale později při kontrole to vymáhat může, dle tohoto článku:
Pokud nově policejní hlídka zastaví vozidlo a zjistí, že jím byl spáchán přestupek a v minulosti se nepodařilo zjistit provozovatele tohoto vozidla, bude muset pokutu za dřívější přestupek zaplatit řidič.
V opačném případě policista zadrží doklady od vozidla i jeho poznávací značku, řidič tedy nebude moci pokračovat v jízdě. Pokud uložená pokuta nebude v příslušné lhůtě uhrazena, policie zmiňované vozidlo zajistí a později prodá.

Teraz naozaj len teoretizujem, najlepsie je samozrejme zaplatit, ako sa o to snazite. Len by som rozlisoval, ked vas nameria radar + kamera, vtedy budete naozaj v databaze policie a mozu vas pri dalsej ceste na SK riesit.

Pokuta za jazdu bez znamky sa podla mna v databaze policie ani neocitne, ked vas odfotil automat. Teraz mame moznost kupit znamku elektronicku, policia teda pri beznej kontrole na dialnici ani nema moznost zistovat, ci to mate uhradene alebo nie. O povinnosti mat nejaky doklad (mail, vypis z uctu ...) pri sebe neviem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]