Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spolehlivá ojetina do 70.000 Kč

Od: filippp odpovědí: 9 změna:
Zdravím, rád bych slyšel váš názor či doporučení ohledně výběru ojetiny do 70.000 Kč.
Požadavky na vůz: benzin, manual, minimálně combi, r.v. 2005 a výše, nejlépe mpv (delší trasy jezdím s objemným vybavením - ryby), motor nejlépe 1,4 - 1,6l.
Denní nájezd cca 15 km/město. V rámci dovolených celá ČR (cca 3-4 krát ročně).
Jsem ochoten investovat v prvním roce max. 20 000 Kč na uvedení vozu do solidního stavu.
Jde mi především o dlohodobou spolehlivost s tím, že drobné závady, které neodstaví vůz z provozu, ustojim.
Z ojetin, které inzerují,mému oku zalahodily:
ford: focus, c-max, s max.
Renault: megane, cangoo, scenic.
Skoda: fabia, octavia
Předem díky za vaše názory.
Filip

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Vezměte to nejlevnější neshnilé auto, které se vám nejvíc líbí, a zbytek peněz si schovejte na opravy.

hodnocení

5x

Patnáct let starý auto za hubičku a chceš aby bylo spolehlivý a takřka bez závad. Takový není.

Vezmi v druhým bazaru třetí auto ve čtvrtý řadě.

jm
hodnocení

1x
Za tu cenu bych se vyhnul škoda, Renault, Ford. Mrknul bych se na Fiat a Citroen

filippp
hodnocení

@stepm @jenyk
Dobrý den, jestli opravdu nejde do 70.000 Kc sehnat rozumné auto, nemám problém navýšit cenový rozpočet na 100.000 Kč.
Myslíte, že v této cenové hladině by se mohlo něco najít? F.

tebi
hodnocení

0x

Máme Citrona, 23 let, jezdí s malými opravami , cca 10t ročně. Auto spolehlivé, my ho ale neprodáme, jezdí s ním syn. Najezdil cca 30 t ročně, teď to bude min. Cca polovinu...Ale je fakt spolehlivé, zatím...

hodnocení

0x

No já doplním, že pokud opravdu objemné vybavení, pak nezapomeňte na Daciu Logan MPV, ale 1,6MPI se shání těžko.

Z fiatu - Multipla nebo Stilo v kombíku, za mne ale asi Dobló!

Nebo některé z pracovních aut - tam pozor na počet míst dle TP. VW - Caddy bude mít v 1,9TDi jistě vysoké nájezdy, ale zvládne přes půl mega km. z Francouzů - Kangoo, Partner, Jumper, možná i berlingo

Jen tak mimo soutž kolego-Peu. Partner a Ctr.Berlingo jsou IDENTICKÁ auta, liší se jen a pouze znaky

No téměř identická - je tam i jiná výbava - pežoťáci přeci mají ty svoje nóbl... uhlazenější. Kastle ale ano..

hodnocení

0x

Zrovna takový auto mám. Fabia II kombi, 1,4, 16v, 63 kW, v době pořízení cca 225 tisíc najeto, pravidelný servis, pořizovací cena 50k. Leje se do toho olej, měněj filtry a teď se dělaly brzdy, spojka a bohužel převodovka, bratru za 17k, první větší investice. Má to akorát 2 háčky. Odkoupil jsem ho od zaměstnavatele za přátelskou cenu poté, co jsem s ním osobně nalítal asi 100 tisíc (vědělo se, že ta převodovka jednou zakuká) a druhý háček je, že tohle auto není na prodej. Vím, jako rada je to k prdu - krom toho poptat se v práci, po známých apod, protože ojetina, ať už stojí 50, 70 nebo 100, bude bez známé historie vždycky loterie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]