Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový typ radaru

Od: aloisb® odpovědí: 19 změna:

Dnes jsem uviděl funkci nového typu radaru umístěného v obci hned za cedulí. Blikala na něm 50 a pod tím se objevila moje registrační značka. Co to pro mne bude znamenat?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Pro tebe to bude znamenat, že si ji po čase konečně zapamatuješ.

hodnocení

BINGO ! Skutečně jsem si tu značku skoro celou noc představoval. Ale takové stresování řidičů by se mělo zakázat zákonem. Zvláště nyní, když jsou PHM tak drahé, tak se na dojezdu do obce plachtí na neutrál. Zajímalo by mě, jak je to s hmotnou stránkou přestupku, když je silnice úplně prázdná, chodci žádní a je večer po 20 hodině. Tak to přece nemůže společnosti vadit, jedu-li 50 nebo 55.*bzum*

To stresování řidičů je záměrné. Mají statisticky doloženo, že po spatření tohoto typu radaru sundá nohu z plynu větší procento řidičů, než když tam jen svítí údaj o rychlosti.

Alois - kde je v silničním zákoně konkrétně uvedeno, že večer se může jezdit rychleji.
hodnocení

To libor007 - Samozřejmě nikde, ale každý přestupek má formální a věcnou stránku, které obě musí být naplněny. Ta věcná stránka vyjadřuje společenskou nebezpečnost přestupku. Domnívám se, že pokud na silnici nejsou žádná vozidla a na chodníkách žádné osoby, tak překročení dovolené rychlosti ve večerních hodinách o několik km/h nepředstavuje nějakou společenskou nebezpečnost.

hodnocení

7x
No nevím, já potkávám tyto radary už mnoho let. Většina obci je mají jen jako info radar, ale jestli měří a eviduje přestupky? To ti nikdo z nás nezaručí. Na 90% spíš ne.

hodnocení

6x

"Ale takové stresování řidičů by se mělo zakázat zákonem."

A to jako proč? Když pojedete podle předpisů, nikdo Vás stresovat nebude. Pokud překročíte rychlost, je jen dobře, že Vás něco vyděsí.

Mimochodem - tyhle radary nejsou žádná novinka, pamatuju je už hezkých pár let.

Magdone...ono to opravdu některé řidiče "stresuje".

Kolikrát se mi stalo, že přede mnou jede starší řidič s rádiovkou na hlavě a když "to" na něj blikne, raději šlápne na brzdu a "pro jistotu" jede 35km/h i tam, kde je povoleno 50km/h.

Krom toho spousta "radarů" bliká i když jedete povolenou rychlostí, to už mi přijde opravdu zcela zbytečné.

re4zon
"Je jen dobre, ze Vas neco vydesi". Nic ve zlem, ale tohle muze napsat jen absolutni imbecil. A nez nekdo zareaguje, prosim, aby se dukladne zamyslel.

hodnocení

5x

Nic. Snaží se tak vylekat řidiče, ta značky jsou občas i zkomolené.

hodnocení

0x

A kde to bylo? Většinou je to jen varování, pokud to chtějí pokutovat, měly by tam být značky o měření rychlosti

pokud to chtějí pokutovat, měly by tam být značky o měření rychlosti
ale kdepak se vzala tato informace? Snad v historii, kdy to muselo být, ale mnoho let to již nemusí být,.

Máte recht, bylo to, už není

policie.cz/...

ovšem skutečnost je taková, že asi zdrcující většina stacionárních měření je označena dopravní značkou IP31a i když to není povinností.

Nový typ radaru

hodnocení

0x

Aloisi, tak šikovný a zkušený, nechá se stresovat měřením s číslem vozidla, které se používá mnoho let?

Pro Vás to znamená, že Vám někdo ukázal, že jezdíte rychleji, nežli dovolují předpisy. To, že většina (všichni) řidičů porušuje předpisy je jasné mnoho let.

hodnocení

Když já jsem takový radar uviděl poprvé, museli ho tam dát před několika dny. protože tamtudy jezdím často z chalupy. Je to před obcí Račiněves u Roudnice nad Labem.Mám to zažité tak, že jedu už od vrcholu stoupání na volnoběh a před obcí zařadím 4 a brzdím motorem. Vždy jsem vjížděl do obce tou 50, ale tentokrát mi to trochu nevyšlo a změřil mě ten nový radar.

hodnocení

0x

Já jsem vždycky rád, když je tam ta SPZ, protože hned vím, že je to jen jako.

hodnocení

0x

Někde čtou RZ a napíšou pod rychlost, někde blikne bílé světlo jako fake blesk.

Oboje je jen na strašení. Nicméně systém umí takové údaje ukládat a pokud někdo pojede 120, tak to se neokecá ani z odchylkou.

radeon*
hodnocení

0x

Já raději u takových jezdím 100+ :)

makk
hodnocení

0x

Já to ještě neviděl, ale tipuju, že jde o psychologický prvek. Už je to osobní sdělení, že konkrétně vy jedete moc rychle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]