Zdravím, mám nově koupené světla, potřeboval jsem je seřídit. Jsou to H7, tedy potkávacky a dálkový jsou oddelené. Jak jsem se na ně divák, jsou tam 2 šrouby na seřízení, jeden je na potkávacky a druhý je na dálkový. + na čočce potkávacích je ještě taková pružinka, která jde buď dát náhoru nebo dolů, asi to bude na náklon nastavení. Světla mi svítí z nějakeho důvodu víc doleva, hlavně potkávacky, neporadil by mi někdo jak je vyrovnat? Předem dik,ale za rady, potřebuji to jenom provizorně seřídit, jelikož STK me čeká až za 1,5 roku...
Nevím co máš, ale třeba na xenonech je přepínací pružinka pro levostraný a pravostraný provoz.
milten
Mám halogeny, ted jsem se byl dívat na tu čičku zevnitř, a jak tam jsou ty 2 pozice, tak jedna je popsana jako "LD" a druhá jako "RD", takze je mozne ze je to označení stran, jak píšete? Right a Left?
Když nedáte ani odkaz na světla, těžko vám někdo přesně napíše, kterým šroubkem je seřídit. Abyste neoslňoval, postavte se na rovině proti zdi natěsno, označte si středy svitu, popojeďte o 10 metrů dozadu a svítit by to mělo cca o 10-15 cm níž (záleží na sklonuv %, který se má nastavit) a stranově pořád do stejného místa a potom do servisu nechat seřídit. Nebo jet rovnou ve dne do servisu či na STK nechat si je na regloskopu seřídit a sám do toho nehrabat, za slunečného dne nikoho extra neoslníte. Pokud to jsou nějaké neoriginální Číny, může se klidně stát, že ani správně seřídit nepůjdou.
milten
sportovniautodoplnky.cz/... Měl by to být dovoz z USA, a výrobce je DEPO. Šlo mi jen o ty čočky, dálky jsou seřízené, ale stejne s tim mám v plánu pak jet na seřízení, ale zatím jsem potřeboval jako provizorku udělat ty potkávacky, výšku na nich mám seřízenou dobře, jde mi jen o to že to svítí více doleva, na čočce je označení LD jako jedna pozice a RD jako druhá.
Na seřízení tam může (měl by!) jet kdykoliv. Ne za 1,5 roku!
Někde to bylo i zdarma. jinde tuším 100-200kč
Regloskop nemají jen na STK, ale disponují jím i autoservisy.
milten
Provizorne seřídit, bylo myšleno, seřídit na pár dní, aby to zbytecne neoslnilovalo řidiče, v týdnu s tím pojedu do servisu na seřízení, ale taky vás hned neveznou...
a)ty šrouby jsou opravdu na seřízení,vnitřní rovná výšku roviny,druhý posouvá lom světa do strany,neštelují se zvlášť tlumený a dálkový,to nejde,b)ta pružinka je na přepínání provozu evropa-anglie,RV-LV,tedy u nás přepnout na R ,možná to hned taky vyřeší váš problém
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.