Nejste přihlášen/a.
Jak se stavíte k vysoké kouřivosti dieselových motorů. Myslím ten mnohdy očividný kouř. Vadí Vám to také když se dusíte při jízdě za takovým vozidlem? To že projdou technickou není samozřejmě zárukou že je spalovací systém v kondici... Co si budeme povídat... Byli byste proto, aby se spřísnila kontrola na spaliny motorů? Na jednu stranu bojujeme za zlepšení životního prostředí a na druhou celkem dost mhouříme oko... A to nemluvím ani o tom, jak jsou jemné částečky spalin z PD a common-railu nebezpečné pro zdraví. Co Vy na to? Jak to vidíte...
Pro ty, co nechápou otázku.... Mně nezajímá to co nevidím (jak tu mnozí vytahují na přetřes)! Mě zajímá jenom to co čoudí , co je vidět a nemá to být vidět, pokud je motor v té správné kondici!
Zase někdo nepochopil otázku... Nevadí mi naftové motory! Vadí mi jenom jejich stav, kdy majitelé ze zištných důvodů neopravují tyto motory . Konstrukční řešení je určitě v pořádku...
Neres to tak. Me zase vadi neukazneni pejskari, co nesbiraji houvinka. Pak mi vadi ozralci, co vecer chodi kolem baraku dom a blujou mi pres plot. Pak mi vadi, pak mi vadi atd.
Mně to nevadí "do krve"l... Spíš jsem byl zvědavý, jaký kdo má názor... Trochu pošťouchnot... Neboť znám právě velké množství těch co neopravují , ale jen jezdí...
Další co nechápe otázku.... Mně nezajímá to co nevidím! Mě zajímá jenom to co čoudí , co je vidět a nemá to být vidět pokud je motor v té správné kondici! Je vidět opravdu nízká úroveň populace, to je pravda!
Rocne najedu cca 40tisic kilometru autem, 10tisic na motorce. Kourivy diesel jsem tak posledni 3 roky nepotkal. Jako vazne. Pominu li starou Aviu
Autem zlinsko, roznovsko, vsetinsko. Na motorce slovensko, chorvatsko, italie, bulharsko, recko. Asi na to mam stesti. Zato autem pravidelne potkavam ridice jedouci 70 na 90ce. Pak ridice, co neznaji, ze treba znacena krizovatka rusi nejake omezeni rychlosti atd. A pak ty, kteri neumeji jezdit v dvoupruhovem kruhaci.
To je všechno teorie... Tady se nejedná o konstrukční řešení, to je určitě dokonalé, ale o závady a technický stav, kde mají vliv opotřebované či vadné komponenty, neboť vše podléhá opotřebení... To znamená třeba turbo, vstřikovače, čerpadlo, DPF, lambdy a spol...
Kontroly jsou přísné, ale dokud budou fungovat známí na STK (jak se tady třeba nedávno chlubil ten borec s LED páskama na podvozku), tak se tyhle vraždy ze silnic asi nedostanou.
Ono to není až tak o známostech na TK,spíše o tom že dané osoby jimž to čudí, na EMISNÍ kontrolu přeseřídí vstř.čerpadlo (tam kde to jde) a po kontrole zase udělá ,přeseřídí zpětně.
Já to docela chápu. Dvě či tři stovky přímo do rukou technika, nebo někde v přihrádce. a projde vše. I takové co jsem potkal zrovna dnes. Na křižovatce předemnou Oktávka první generace při rozjezdu takový oblak dýmu, že nebyl vidět zadek auta dobrých 100 a víc metrů. O to víc to vynikne když člověk sedí v BEV a sleduje to. Tohle byl sice extrém, ale právě takové by se měly trestat exemplárně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.