Zdravím, objednal jsem si světla, dneska došli, všechny patice atd. Pasují jak mají. Akorát jsem k tomu dostal navíc toto relé viz. Příloha. Přemýšlím k čemu by mohlo být, starší světla měli žárovky H4, nové světla (Lampy) mají H7, kabeláž uvnitř světel je zapojena. Předem díky za rady. doplněno 03.06.22 13:52: Tak jsem k tomu našel ještě tento papír + ten kabel co je na obrázku, nějak nechápu ale význam toho co mají namysli a proč tak složite.
Je tam z duvodu toho aby spínače či relé které sepnou original světla nedostavali tak proudově zabrat a nevypalovali se jim kontakty Počítam žes pořídil naka přídavna světla
milten
Nene, je to náhrada za original lampy. Tak proto mi to přišlo divné...
Pro využití plného potenciálu světel s H7 žárovkami se dají zapojit je tak, aby při dálkových světlech zároveň svítila i tlumená. To je hlavní výhoda oproti světlům s H4, kde se tohle kvůli jedné žárovce udělat nemůže. Relé by šlo tedy využít tak, že by při přepnutí na dálková světla ponechalo sepnutá i světla potkávací. Ale to je jen můj odhad. Moje originální světla s H7 to tak mají, že při dálkových zůstávají tlumená svítit a jde dobře vidět jak do dálky, tak před auto.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.