Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzdové světla - výměna žárovek za LEDky?

Od: zan odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
mám na skútru v předním světle dvě obyčejné malé žárovičky okolo 5W.
Můžu je vyměnit za LED žárovky? Jdou lépe vidět, lépe svítí.
Nebo to předpisy zakazují?
Děkuju

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
V předním brzdovém světle? Tomu nějak nerozumím. V každém případě tam nepatří jiné žárovky, než schválil výrobce. Taky se může stát, že budou LEDky hodně oslňovat.

hodnocení

1x
V předním světle mám dvě malé 5W žárovičky... Co to je za skútr? Větší koloběžka? Pokud jsou žárovky homologovány pro toto použití, pak ano, můžete použít...ale asi...nebudou
doplněno 01.06.22 09:21: Teď čtu... brzdové v předním světle? To bude asi jinak...

hodnocení

1x

Nie, mozu tam byt len ziarovky schvalene vyrobcom pre dany reflektor. Ledkami budete oslepovat, maju uplne ine parametre ako vyzarovaci uhol a pod.

jenda22
Na Aliexpress si zadejte puvodni typ zarovek s dodatkem Led a ty si objednejte. Vyzarovaci uhel maji ten potrevny a vydrzi dlouho. Hlavne ten typ puvodni zarovky pro spravnou patici.

No to urcite, aliexpres je priam etalon homologovanych vyrobkov, ktore splnaju vsetky normy a maju parametre identicke s originalom. Este poprosim na dobru noc o Jenickovi a Marence.

zan
hodnocení

Omlouvám se, myslel jsem přední parkovací světla u skútru 50 KYMCO.
Nebo by šly přidat nějaké homologované přední LED světla?
Ty svítí lépe než mé potkávací a chci ať je mě lépe vidět.
Takže brzdové, parkovací nebo potkávací světla? Nějak se v tom motáme, že...
zan
hodnocení

Dobrý den, mám na mysli přední parkovací světla 5W.

re4zon
hodnocení

0x
Zjisti si typ patice a hledej, jsem liny ho zjistovat za tebe. Smis tam dat pouze s homologaci. Treba na auto dela homologovane Osram, Philips a mozna i jini vyrobce. Lecjakou cinu tam dat nesmis, ale (bohuzel) to hromada lidi dela a nic moc se jim nedeje.
A kdy svítí přední parkovací světlo u skútru
? ...
re4zon
Co to je za otazku? Pta se na zarovky ne kdy co sviti.

Chce měnit parkovací žárovku, aby lépe viděl...aby to lépe svítilo...proto taková otázka. Pokud to tedy čtu celé ...

hodnocení

0x

aby jsete se nepřeli do nekonečna*mir*,zřejmě to budou obrysová světla,*smich2*,když tam dáž led,pozor ,aby nesvítily víc než světlomet který má obyč lampu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]