Nejste přihlášen/a.
Celkem snadno se dá najít, jaké jsou emisní normy na Euro 1, Euro 2..., ale jaké jsou emisní normy na Euro 0 (auta bez katalizátoru)? Nebo jaké emise ta auta mají, alespoň přibližně? Mezi Euro 1 a Euro 6 jsou rozdíly, např. CO kleslo z 3,16 na 1,0, ale záleží, kolik má auto bez katalizátoru. Jestli třeba 4, je to pokrok, ale jestli třeba 400, tak má smysl jen Euro 1 a ostatní je jen nesmyslná buzerace vyvolaná lobby výrobců aut. Já mám pocit, že správně je za B, ale není jak si to ověřit.
Puvodni smernice z roku 70 mela tyto limity.
Samozrejme se to tykalo pouze clenskych zemi EU.
V CSSR to jeste dlouha leta mohlo kourit kolik chtelo.
Zda to je nebo neni pokrok at si kazdy posoudi sam.
To bohužel nic neříká, protože je to v gramech na zkoušku a Euro je v gramech na kilometr. Že byl katalyzátor pokrok, to nepochubňuju, mě jde o to, jestli mají smysl Euro 2 a dál. Jak vidno, když Němci zakázali dieselům vjezd do středu města, tak to prý čistotu ovzduší v podstatě neovlivnilo. Ono auta nejsou jediné, co produkuje emise a zajímá mě, jestli se auta "nebuzerují" nesmyslně, kdž se třeba na letadla a lodě kašle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.