Nejste přihlášen/a.
Kdysi jsem shlédl video, kde se měnilo gufero řadící tyče u felicie a hovořilo se tam o dvou typech gufer: jednobřité a dvoubřité. Bohužel to video už nemohu nalézt a nevím jaký je v obou typech gufer rozdíl a které mi bude pasovat do mojí Felicie z roku 1995. Co je to břit na guferu?
Tady se nabízejí dva druhy gufer, jedno dlouhé a druhé krátké:
Které je lepší?
A gufero od čínské firmy vika (jiný eshop) nebrat?
Brit je hrana, ktera tvori rozhrani mezi rotujici hrideli a nerotujicim telem gufera.
Je to vlastne bod dotyku s hrideli, kde se odehrava veskere tesneni.
Dvoubrite gufero znamena, ze gufero ma krome hlavniho tesniciho britu jeste druhy brit jako ochranu proti prachu, takze hlavni tesnici brit je lepe chraneny a gufero obvykle vykazuje delsi zivotnost.
Vyplati se pouzit vsude tam, kde gufero prichazi do primeho styku s vnejsim prostredim.
-
Pred nasazeni dvoubriteho gufera je potreba mezi oba brity nanest vrstvu vazeliny (nekdy uz z vyroby byva nanesena, ale neni to jiste) jinak dojde k rychlemu spaleni vnejsiho britu.
U jednobriteho staci brit pred sestavenim maznout olejem.
Pasovat budou obě. Já osobně mám raději jednobřité, které nenarazím zcela a nechám trčet 1mm nezalisované (používám mosaznou trubku prodloužení vody 1/2 coulovou s vodo-topo materiálu. Má krasnou dosedací plochy s límečkem na zatlučení gufera.
Nechám trčet, protože k němu je taková prachovová gumová harmonika, která nahrazuje ten protiprachový břit.
Břit gufera je špičatý profil gumy, který se přímo dotýká vnitřní hranou na hřídel.
Ještě ten břit stahuje pružina, aby ten břit gufera těsně kolem dokola doléhal.
+
Originál gufero má nápis GUMOKOV (Hradec Králové tuším) a Manžetka má ve znaku "hrošíka"Rubena Náchod nebo písmena TF v trojuhelníku jako TF Press Horní Rybníky
Dvoubřité gufero má jednu nevýhodu. Když řadící tyč na sebe nalepí bordel a nebo orezne, tak to ten břit gufera snadno zničí. Gumová manžetka pokud nepraskne, tak chrání líp.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.