Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seřízení karburátoru Škoda Favorit v autorizovaném servisu

Od: lubosnovak odpovědí: 11 změna:
Myslíte, že v autorizovaných servisech Škoda budou ještě umět seřídit karburátor Jikov 28-30 LEKR na vozu Škoda Favorit 135L?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Určitě ne , chce to umět víc než napíchnout na diagnostiku a pohrát si s hodnotama na noťasu

vernon
hodnocení

2x
Ne. A budeš za exota, že lezeš s fáčkem do autorizáku...

hodnocení

1x

Na seřízení stačí emisní měřič a stroboskopická lampa.

Problém je v tom, že s tím dnes nikdo neumí a neví co naměří u Favorita.

Další problém je ten, že většinou seřídit pořádně nejde, protože lidi mají vytahaný řetězy, vůle v rozdělovači, netěsná sání a ztvrdlé membrány v karbu od akceleračky a obohacovače a nefunkční objemové ovladače či ucpané trysky na karbu. Origo díly nejsou a druhovýrobní už taky končí.

Pokud se neprojde vše, tak seřízením nejde udělat. Možná ti ho tak utáhnou, že emise budou na hraně a auto skoro nepojede a spíš to celé víc rozhasí.

...

Já sám jsem rád, že jsem zavčasu s Favoritem zkončil. Už mě nebavilo shánět díly na Lekra a zapalování. Ale před 10ti lety bych ti ho opravil i seřídil. S díly nebyl takový problém jako dnes.

lubosnovak
hodnocení

Myslel jsem si to...:(

jenda22
hodnocení

0x
Samozrejme ze ano. Nastavit bohatost smesi neni veda. Ale mozna nekdo netusi, co vlastne tazatel pozaduje... Analyzer spalin analog jsem mel zapujceny pro 4 kolku a to je nachlup stejne. Jen 2 valec.
Fáčko má ten karbec "KAPÁNEK" složitější.Není tam jeden šroub na volnoběh a druhý na bohatost jako je to na fichtlu nebo čemkoliv s jednoduchým karbecem..

Jendo22, ty bys měl mít zákaz cokoliv jako neregistrovaný neznalec cokoliv radit. Vždy blábol.

lubosnovak

Tak budou to umět nebo nebudou?

asd1

Teoreticky by to v autorizáku umět měli - vyjedou si postupy, měli by mít i vybavení. Prakticky o tom nebudou vědět vůbec nic a bude to dělat měnič dílů metodou pokus - omyl a jen vysolíš za ty pokusy raketu. Potřebuješ najít někoho kdo to opravdu umí a má přístup k dílům (membrány apod.) Určitě někdo ze starších kdo s tim ještě jezdil... Něco jak gumidek ;)

lubosnovak
02.06.22 10:37

OK, díky.

Jasně.. Nějaký starší machr, který ty auta zná a dělal to! Autorizák je sebevražda pro tvoje auto i peněženku! Jen to rozvrtají za velké peníze! Nejezdi tam! Za ty prachy co bys tam určitě zaplatil máš pojízdné Favo nebo Feldu .. Věř mi!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]