Nejste přihlášen/a.
Na obrázku je táhlo řazení Felicie z roku 1995. Jak je vidět, táhlo je skoro jako nové, zatímco kovový kus našroubovaný na táhle je úplně zrezivělý. To je důsledek toho jak jsou díly různých výrobců ošetřeny s různou kvalitou. Teď k dotazu. Já chci ten zrezivělý díl odšroubovat, nalakovat a posléze opět našroubovat. Předpokládám, že jeho funkce je pouze pro uzamykání řazení. Nebo má ten díl ještě nějakou jinou funkci?
Šrouby jsou M6, ale je to uděláno tak, aby se odšroubovat nedaly. Hlavu mají kulatou a z druhé strany je matka chráněna kovem, aby nešel nasadit klíč. Takže tyto šrouby budu muset nejspíš odvrtat.
Mám dojem, že na té druhé tyči, která je zespodu na autě je rovněž takový jeden protikus, celý zrezivělý.
I ten mohu odmontovat (odvrtat)? Nebude to mít žádný vliv na funkci řazení?
to múžeš odbrousit a vyhodit asi to kdysy mělo dodělanej zámek řazení a todle byl díl do kerýho při určité zařazené ryhlosti zajel čep zámku a tím blokoval celý řazení
Je to tak, zámek řazení tam pořád v autě mám, ale je v něm zalomený klíč a ještě jsem nepřišel na to jak ten zalomený klíč ze zámku vyndat.
Když tedy ten rezatý díl na obrázku nemá jinou funkci než zamykání řazení, mohu ho s klidem sundat a pak si s ním hrát podle libosti. S autem musím jezdit, takže táhlo řazení tam našroubuji bez rezatého dílu. To je raz dva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.