Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mini Cooper S - Zadretý motor?

Od: sedrik odpovědí: 8 změna:
Dobrý deň,Mám Mini Cooper S 2007 1.6T 128kw. Auto vlastním cca 2 týždne, pán predomnou ho prednedávnom doviezol z rakúska po 1. majiteľovi takže sa javilo ako vo veľmi dobrom stave, zachovalé, so servisnou knihou atď.Ide o to že na aute som normálne jazdil, no niekedy mi prišlo turbo dosť prehriate, no neukazovalo mi žiadnu kontrolku tak som to zatiaľ neriešil.Včera som sa bol previesť, auto išlo normálne a asi po 20min. jazde keď som pridal do kopca motor začal z ničoho nič strašne dymieť (biely dym) tak som ho ihneď odstavil a vypol. Zo spodu začal tiecť olej a auto bolo celé prehriate. Olej bol menenný pred 2 týždňami takže nemyslím si, že by bol nedostatok.Neviete čo by to moholo byť? Bojím sa že to bude zadretý motor. Ale zas nechápem prečo by mi potom vytiekol olej. Auto sa už nedá naštartovať a ukazuje kontrolku motora.+ ďalšia super vec na týchto autách že vám vôbec neukazuje kontrolku teploty motora a vody...Budem rád za každú radu a pomoc, možno sa stým už niekto stretol. Ďakujem

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
A nemohl jste někde prorazit olejovou vanu? Taky si umím například představit, že při výměně oleje se něco nepodařilo, stržený závit vypouštěcího šroubu, blbě namontovaný filtr..
Nebo jste prostě při koupi naletěl, auto má vážnou závadu a bylo jen provizorně opraveno.
doplněno 29.05.22 11:50: No protože přestane mazat, začne se přidírat i ztrácet kompresi. Také přehřátím může odejít těsnění pod hlavou, nebo i prásknout hlava. Pak jde do válců i voda.
doplněno 29.05.22 11:55: Mimochodem, kolik oleje vyteklo, co měrka, je suchá?
sedrik
hodnocení

Ale keby narazím olejovú vaňu, prečo by motor začal dymieť?

sedrik
hodnocení

dosť veľa - prikladám aj foto, na mierke je len trochu na špičke

Mini Cooper S - Zadretý motor?

007cz
hodnocení

0x
Kleklo ti turbo, sundej hadicí sání a uvidíš...

hodnocení

0x

Spíš turbo KO. Gratuluji, koupil jste klasický TOP stav. Ty z Rakouska bývají obzvlášť zachovalé... :)

hodnocení

0x

Jestli motor hodně kouřil, tak bych to typoval na to, že odešlo těsnění u turba a začalo pálit mazací olej.. Toť je ten bílý dým, to tak vypadá při spalování oleje! . A teď je u toho druhá částproblému a to odkud teče ten olej... Třeba teče z toho turba?

mathew
hodnocení

0x

Jak jste poznal, že je turbo přehřáté? Já bych to viděl na výměnu turba, ale otázka je proč teče na zem olej a nejde to nastartovat. Třeba se jenom urvala nějaká hadice a startování blokuje elektronika a ne nějaká další závada.

sedrik
hodnocení

Turbo je hneď v predu, takže sa to dá poznať hneď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]