Dobrý den. Vlastním kolo s pomocným motorkem obsahu 80ccm od petrol biker a mám otázku, jak se na motokole správně rozjíždět. Je to jako na motorce (pomalu pouštět spojku a dávat plyn)? Předem děkuji moc
Na těch čínských rozšlapeš kolo se spojkou a pak pustíš. Motor naskočí pak chvíli počkáš až se zahřeje a nastavíš přívod vzduchu do karburátoru což chce trochu poslouchat motor. Ten tvůj neznám.
tonda88
Ne, já myslel, když už mám nastartováno a volnoběh nastavený tak se spojkou zastavím a jede mi to na volnoběh. Potom s tím nastartovaným motorem se chci rozjet. Mám pomalu pouštět spojku a přidávat plyn jako na motorce? Nebo stejně, jako když startuju (rozšlapu to na cca 10km/h a pustím spojku?
Když mu pomůžeš a párkrát přišlápneš je to menší zátah na řetěz. Přece jenom kolo nemá tak silné špice v kolech jako běžný moped tak je lepší se větším rázům vyhnout. A spojky na těch motorech nejsou moc předimenzované takže při prokluzu trpí. Ono už z toho názvu pomocný motorek je jasné že se čeká že občas taky na pedál šlápneš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.