Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu parkovat před garáží?

Od: damos odpovědí: 29 změna:
Zdravím, někdo mi vyhrožuje, že mi propíchne gumy. Jaký na to máte názor Vy? Můžu zde stát?
Můžu parkovat před garáží?

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

inspa*
hodnocení

7x

Leda pokud je ten pozemek váš. Jinak ne. A pokud je obce - tak navíc stání na zeleni popř. zábor veřejného prostranství a pokuta až 50000 Kč.

damos
hodnocení

Děkuji za odpověď, ani kdybych místo vysypal strukou? Jako je to udělané před ostatnimi garážemi. Lidi tam běžně stojí před svou garáží.
iks

je to vase nebo ne? To maji radci vestit?

damos
hodnocení

Pozemek je města
inspa*

Není to vaše, tak tam nemáte co vysypávat. A vystavujete se pokutě za neoprávněný zábor veřejného prostranství.

Okraj silnice taky není pozemek všech aut co tam parkují. Není tolik rozhodující čí je pozemek, ale jako co je veden.

damos
hodnocení

Bylo to vysypane celé, jen to zarostlo.

hodnocení

4x

Není podstatné, jestli je tam uježděná škvára, nebo je to zarostlé plevelem. Záleží na tom, čí je to pozemek a jako co je vedený v katastru. Jestli je to například zatravněná plocha, veřejná zeleň, majetek souseda, tak tam parkovat nemůžete. Podle fotky to ale spíš vypadá jako zarostlá součást parkovací plochy. Nechápu teda, proč to někomu vadí.

Ale i kdybyste někomu stál na soukromém pozemku, nebo mu bránil ve výjezdu, propíchnout gumy Vám nesmí - to by bylo na trestní oznámení.

damos
hodnocení

Pozemek je města.
Můžu parkovat před garáží? #2

Tak v tom případě (podle toho výpisu je to "ostatní komunikace", "ostatní plocha") by Vám v parkování nemělo nic bránit. Pokud tam teda není třeba vyhrazené parkoviště, povolený vjezd jen na povolení, nebo někomu vyloženě nebráníte třeba ve výjezdu.

damos
hodnocení

Dobře, děkuji moc za odpověď. Nic takového tam není, maximálně se hůř vyjíždí majtelovi šedé garáže, ale místa tam má dost.
jirib
Jo ona není vaše žádná garáž?
Tak se to asi nelíbí některému z majitelů garáže.
Propíchnutím pneumatiky to začíná a požárem končí.
re4zon
Hur vyjizdi, mista tam ma hromadu. Mne se vyjizdi z vlastniho pozemku na komunikaci jeste o hodne hur a ani by me nenapadlo neco provadet na spatne parkujicich autech naproti, nebo na ne volat obecni poskoky. Proste nejsou mista, tak co maji delat. Nekdo si holt mysli, ze se vlastnictvi garaze se vaze i neomezeny prostor pro vyjeti, ale moralku nema zadnou. Parkoval bych tam dal a pripadne dal do auta kameru s detekci pohybu. Kdyby mi majitel garaze propichal gumy, je odvetnych opatreni vic nez dost, legalnich i jinych.
damos
hodnocení

Jedna garáže je naše.

hodnocení

1x

Nesmíte. Je to zábor veřejného prostranství.
novinykraje.cz/...

damos
hodnocení

Děkuji za článek, ale tráva co tam roste tam růst nemá, postupem času to tam zarusta, protože tam nikdo nestojí a nejezdí.
jm
Přesně. Bez povolení města nesmí parkovat. V Brně je taková pěkná plocha, kde se nachytá denně 40 a více aut. Každý den tam chodí i 2x městská policie rozdávat lístky. Spousta lidí se pak hádá, že na trávě nestál, nikomu nevadí, neomezuje... A překvapí ho termín Zábor veřejného prostranství. Nejnižší částka 200,- ale když se hádají, je to pak sakra drahé parkování.

id
hodnocení

0x
Ta garáž je vaše?

On neparkuje před garáží, je to zmatené. Nemá tam co dělat...

re4zon
Na zaklade ceho? Videl jste pasport komunikaci?
damos
hodnocení

A před garáží se stát může? Kdybych tam parkoval blokuju ostatní mnohem víc.

hodnocení

0x

Dobrý den. Ono asi záleží na tom, jak kde! U nás např. parkování na volných místech v čele bloků garáží nikomu nevadí a běžně se to děje. Viz 7 takto zaparkovaných aut na obrázku, přes noc jich tam bývá i víc, v době snímkování byli s mimi majitelé v práci. "Město" si je vědomo, že není schopno zajistit dostatek parkovacích míst, MP proto toleruje i nepříliš "košer" parkování v přilehlém sídlišti. A je to ...:)

Můžu parkovat před garáží? #3

jabraka*
hodnocení

0x

Pro postavení garáže je nutný také pozemek k výjezdu z garáže,po případě příjezd na veřejnou komunikaci.Tam je parkování logicky povoleno.Město dříve dávalo do užívání pozemky na stavbu garáží.Při tom sew i tyto příjezdové cesty vymezily.JABRAKA

...Tam je parkování logicky povoleno----

Jardo, to snad nemyslíš vážně.

hodnocení

0x

Podle mě tam parkovat můžete, stojíte na obecním pozemku příslušném ke garážím a evidentně nikomu nepřekážíte. Není mi jasné, proč vám někdo vyhrožuje, zkuste se poptat majitelů nejbližších garáží, jestli jim tam vadíte a pokud ano, tak ať vám vysvětlí proč. Kdyby to vysvětlení mělo hlavu a patu, tak tam parkovat přestanu, jinak bych mu řekl, že ať se nezlobí, ale nebudu skákat podle něčího rozmaru.

damos
hodnocení

Přikládám co jsem měl za stěračem a co jsem tam dal já.
Můžu parkovat před garáží? #4
Můžu parkovat před garáží? #5

No podle toho vzkazu soudím, že ten zbabělec co se bojí podepsat asi bude nějaký iqoň. S tou cedulí jste udělal dobře, máte snahu vyslechnout názor toho tydýta a zároveň se nenecháte zastrašit. Zkuste se poptat těch majitelů garáží, nikomu jinému tam přece vadit nemůžete.

Tchýně měla taky vzkaz když stála před svojí garáží. Výjimečná situace, parkování v ulicích nešlo kvůli rekonstrukci kanalizace, tak lidi stáli jak to šlo. No a měla vzkaz taky hodně sprostej. A víme kdo to asi byl, důchodce co neumí už moc řídit, tak má problém vjet / vyjet z garáže. Vyřešil jsi to dobře s tím kontaktem :)

damos
hodnocení

Snad se to tím vyřeší, taky nemám kde parkovat a přijde mi, že tím nikoho omezovat nemůžu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]