Nejste přihlášen/a.
Ono se dávalo razítko do malého techničáku? Já se domnívám, že do velkého techničáku, knížky A5.
Když již není místo pro razítko z TK, tak kam Vám dají potvrzení o provedené TK?
Do nového techničáku, stejně tak, jako když je orazítkovyný nový techničák a není tam místo...
V dobách, kdy nebyly počítače a na SPZ se nelepily na STK ty červené samolepky, tak by policajt neměl jak zjistit, jestli máte platnou STK (velký techničák není povinnost sebou mít). Takže tohle byla jediná možnost.
Tak proč i v dnešní době, když mám tento starý typ malého techničáku, tam STK stále razí razítka?
Neposloucháš Mládka? SNB si stoplo mé DKW a poslalo na STK ...
Spíš mě překvapil @milancukrar s razítkama v malém techničáku
Nejsem si jistý, asi máš pravdu. S kontrolou běžného auta,zápisem tažného ,kontrolou odstranění závad z TK se jezdilo na technické oddělení DI VB co pamatuju
doutnak: Sorry, ale asi jsem z jného světa . SKT začaly na přelomu 70 a 80 let a začalo to tak, že si zvali auta podle SPZ. Kdo zareagoval včas, nechal si vyměnit SPZ a tím se posunul nakonec. Ale pak se řeklo, že do určitého data musí mít všechna auta platnou STK a bylo to pro všechny. Pamatuju, že když bylo auto ve špatném stavu (třeba koroze), tak dali STK jen na rok "na dojetí". Ale že by byly různobarevné nálepky na SPZ si fakt nepamatuju.
Když jsme teda načali už ty espézetky, nevíte někdo náhodu, jaká byla poslední série SPZ okresu Gottwaldov a v jakých letech se auta musela povinně přeregistrovávat na SPZ okresu Zlín? Protože zatímco město Zlín bylo přejmenované už 1. ledna 1990, tak okres Gottwaldov existoval až do 17. června 1990.
No dle mne je povinnost vyměnit popsaný orazítkovaný TP za nový. osobně bych na Vašem místě, na daném úřadu nahlásil ztrátu a nechal si vydat nový a tento starý si doma uložit!
Jinak jestli se nepletu pak takový malý měla Jawka 5O-malá knížečka a nic víc,formát u A6 nebo A7 když jsem ho v roce 1999 dával do polořevodu, tak jsem dostal dnešní třídílný kus papíru+ plastové OTP. U auta z roku výroby 1972 mám původní veký TP schovaný (OTP jsem odevzdal) (asi 4 majitelé,já byl poslední),auto bylo koupeno v Mototechně a mělo velký technický průkaz -sešit formátu A5 a k tomu OTP=osvědčení o technickém průkazu,plastová kartička podobná dnešnímu ORV I
Pokud by byl velký TP plný a už se tam nevešel další záznam o STK tak ho vyměnit musíte ale u malého žádné takové pravidlo není právě z důvodu že se do něj již žádná razítka nedávají když není kam. Je hezké že vám tam razítka dávali dále ale ne z povinosti spíš je asi zaujal již neobviklý malý TP tak ho pro sichr orazítkovali taky.
Před pár lety byla podobná situace s kartičkou na emise kdy se zrušila povinost ji mít a předkládat a stejně se ještě minimálně další rok na emisích vesele razítkovalo dokonce se vystavovali i nové za plné i když už vůbec nemuseli být.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.