Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roční nájezd km

Od: tomes odpovědí: 16 změna:
Měl bych jednu otázku. Dnes jsem se bavil s kamarády kolik km najedou ročně se svým soukromým vozem. Překvapilo mě, že prý tak 10 max 15 tisíc ročně. Já natočím cca. 24 tisíc. Tak by mě jen zajímalo, jak to mají ostatní. Myslím jen soukromé auto bez jízd při podnikání nebo používání při práci. Díky za odpovědi

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

runner2
hodnocení

3x
To nechtejte slyset, najedu o dost mene nez vasi kamaradi. Vic najedu za rok na kole+bezky+beh.

tyler
hodnocení

3x

V tomhle ohledu se "pindíci" měří velice špatně. Vždyť je to to samý, jako s někým řešit, kolik denně vyjdu a sejdu schodů. No pokud mám výtah, asi to bude méně, než ti, co ho nemají. Analogicky k tomuto - pokud bydlím dál (od práce, obchodů a celkově služeb), logicky najedu více. Taková čísla nemají téměř žádnou vypovídající hodnotu. Leda byste bydleli v tom samém domě a měli totožné zájmy, práci atd. Tam už by ten rozdíl mělo smysl řešit.

U mě to bude asi také do 15tkm. Bývalo to víc.

au1
hodnocení

1x

tak asi záleží kdo jak kam jezdí, někdo má 3 děcka který vozí do škol, kroužků, a pak si to střihne ještě 50km do práce, a někdo vyjede 2x za měsíc 5km na nákup do Kauflandu *smich* já osobně teda čistě pro tvoji statistiku najezdím průměrně 2650km ročně, na jaře jsem počítal kolik jsem najezdil za posledních 5 let co mám současný auto, kvůli pojistce.

hodnocení

1x

Já jako důchodce na různých výletech tak 25-30 tisíc (za rok)

break
hodnocení

0x

Svými auty za rok 45-50 000km.

hodnocení

0x
Dtto jako "runner2".
Na kole ročně víc než autem.

hodnocení

0x

Před 10 lety nějakých 15 - 20 tisíc za rok.

Poslední dobou je to 5000 za rok.

Mám to na chlup stejně.

hodnocení

0x
Do 7000. Ale necmrndám zbytečně, po městě a do práce jen mhd. Jinak to porovnávání je vcelku nicneříkající - každý má jiné potřeby a důvody. Taky lonťáci logicky s menší či mnohdy žádnou dopravní obslužností musí auto využívat víc, než někdo s mhd před barákem...

hodnocení

0x
Se svým soukromým autem nenajedu nic, protože auto nevlastním.
Ale soukromých cest autem najdu ročně do 5000 km.

jaime
hodnocení

0x

To se teda divíš :D Někdo najede 5 někdo 15 a někdo 50, co je na tom zvláštního? :-D

hodnocení

0x

Manželka cca 10 tisíc, já cca 20 tisíc km soukromých cest autem.

knick
hodnocení

0x
Já hlásím, že i jako důchodce dlouhodobě najíždím mezi 5 - 6000 km. Klidně bych jezdil i více, nějak nevím kam. Na elektrokotle jen trochu méně..
Já bych poradil. My každý víkend se známýma tak 600 km posirokem okolo. K tomu jednou za dva měsíce nějaká delší výprava, párkrát za rok i někam přes kus Evropy.

lee*
hodnocení

0x
30tis. Autem jezdím 5x týdne do práce 17km/1cesta. Zbytek jsou nákupy, výlety...

hodnocení

0x
Ze spalovakem jedenkrát za dva roky na STK 2km. Tam vidím, že manželka najela cca 7tis, tudíž 3a půl ročně. Já 10 až 15tis na silničním kole, ale za půl roku, protože v zimě nejezdím. Každopádně mi to připadá, že čím dražší nafta a benzín, tím víc aut jezdí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]