Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám Citroen Xsara Picasso rv. 2001 - 2,0 Hdi 66 kw najeto 300 000 km. Bohužel se s tímto autem jezdily především krátké trasy a hodně po městě. Už pár let dozadu to auto mělo problém uděla emise, ale vždy to nějak dopadlo skrze servis, který mi to zařídil. Další emise toto auto čekají za 1,5 roku. Je nějaká šance, že to auto následující emise udělá, když se mají kriteria emisí zpřísňovat? Nevadilo by mi, i kdybych to auto nechal nějak "pročistit" od nějakých usazenin apodobně... Jen pro doplnění: už pár let mi příjde že auto má znatelně menší výkon, ale spotřeba je jako vždy dobrá a olej to nežere. Díky za tipy
problém je v krátkých městských jízdách.Pokud se občas auto protáhne a pořádně naloží kotel-pak i ustarého předkomůrkáče nejsou emise takový problém! Je třeba občas vyhnat pavouky z výfuku!
Doporučuji tak každý měsíc nebo dva jednu delší jízdu a ze zahřátým motorem tomu naložit,klidně na trojku do omezovače do kopce, totéž pak před měřením emisí.Jinak při každém tankování dle dp dávkování přidávat do nádrže VIF (nyní letní a pak vod podzimu zimní).Sice s benzínem ale s autem starším než XP (Xantia a pug 106) jsem před TK najel cca20-30km -abych zahřál motor a pak ještě pořádně naložil pod kotel-emise pak vždy dopadly výborně, stejně to dělá i můj dvorní mechanik-40km a pak na TK dokonce i s dvaceltiletou naftovou mazdou (turbo přímovstřik ne CR) nebyl problém na emisích ,spíše s korozií na samotné TK
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.