Dobrý den, chtěl bych se poptat ohledně pneu . Mohu mít na zadní nápravě pneu s romzměrem 195/55 a na přední 185/55 či obráceně? V TP jsou tyto rozměry psane ale zda mohu mít i takto. Jelikož se v těchto věcech moc nevyznám tak se raději ptám . Dekuji
Na přední a zadní nápravě smíme použít jen pneumatiky stejných rozměrů, pokud velký technický průkaz neuvádí alternativní rozměry pro přední či zadní nápravu. Takže u běžného auta všechny pneu stejný rozměr.
Dobře dekuji vám za pomoc , poslední otázka jelikož mám tedy zimní pneu na dojetí 2 jsou docela sjeté 2 jsou dobré tak je lepší dat ty více sjeté dozadu či do predu , nebo kombinovaně 1 sjeta a druhá dobra na jedné nápravě
asd1
Kombinace určitě ne a jinak to je celkem jedno, oboje má svoje výhody a nevýhody... Nízkej vzorek rád zaplave na hlubší vodě a stará guma ráda z amokra klouže, tak je třeba jezdit podle toho, hlavně počítat s tim že auto před tebou má nový kvalitní gumy a má o dost kratší brzdnou dráhu, tak si drž odstup ať se pak nedivíš :D + reakce na nečekaný je minimálně vteřina, pak ve stovce odstup 30m moc nevychází
Nejlepší je všechny gumy vyhodit a rovnou si koupit 4 nový.
lucass
Nemyslím to vážně a proto se zde taky ptám přeci , vaše rady mi dost pomohou tudíž to znamená ze se to třeba nechystám udělat ale ptám se co je lepší nebo horší , s autem jezdím jen na melouchy po městě , na zimu samozřejmě koupím nový ale na to léto to zatím postačí . Neoznamuji zde ze se něco chystám udělat ale zda to takto jde či ne , takže no stress
Nechci nikoho navádět k prasarnám,ale opravdu záleží kde jezdíte a jak jezdíte.Samozřejmě,že kritická situace může nastat kdekoliv.Ale já měl celá léta jiné rozměry než předepsané,ale nikdy sjeté gumy.Dokonce staré a přestárlé gumy.. což opravdu bylo znát na mokru a celkově to bylo jak jezdit po prkně.Taky na přední a zadní nápravě rozdílné rozměry.. Naštěstí jsem nikdy neboural..Ale je to zbytečné a zbytečný risk..Gumy nejsou zas tak drahé a dnes se dají sehnat i mírně jeté za dobrou cenu..Pokud nemáte hluboko do kapsy,tak si opravdu kupte nové nebo mírně jeté gumy v daném rozměru.Pokud jste nemajetný,tak jezděte opatrně a pomalu..a na dálnice nejezděte vůbec
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.