Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto pořád přibržďuje

Od: dnx odpovědí: 15 změna:
Zdravím, pořád mi přibržďuje levé přední kolo. Měnil jsem snad vše, repasoval jsem celý brzdič, jediné co jsem neměnil je brzdová hadice a to z důvodu, že když jsem ji sundal, šla velice lehce profouknout pusou. Mohla by být přesto vadná? Děkuji za odpověď

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Může to být tou hadicí, stalo se mi to. Uvnitř se rozpadá, při sešlápnutí brzdy pustí kapalinu tam a zpět už nee, vznikne tam "zpětná klapka"

doplněno 22.05.22 19:10:

No, mslm, že profouknutím nevytvoříte takový tlak. Možná vím, jak to ověřit. Mně to tedy dělala 50 let stará kára, než jsem to opravil, vozil jsem desítku klíč a když se to kolo zabrzdilo, odfoukl jsem to přes odvzdušňovák. Zkuste a pokud to tak bude fungovat, bude to tou hadicí, asi...

dnx
hodnocení

No to právě vím, protože posilovač protlačí tu membránu co tam vznikne odloupnutím kousku Té hadice a zpět už to tal nefunguje. Ale ptám se jestli je to možné, když jde ta hadice pusou profouknout.
Jestli jde pusou profouknout oběma směry,tak by mohla být dobrá..

asd1
hodnocení

2x

Vadná být může i když jde profouknout..

Hadici (resp. jestli to je na třmenu nebo na hydraulice od pedálu k třmenu) ověříš tak, že povolením odvzdušňováku se kolo odbrzdí. Pokud se neodbrzdí tak je to třmen, pokud ano tak hydraulika ke třmenu. Nebo rovnou dát nový hadice, pokud jsou z pravěku tak to vyhozený prachy nejsou.

Můžou tam být i další věci jako ložisko apod. to poznáš odtažením desek od kotouče, měřením teploty náboj/ kotouč atd.

mathew
hodnocení

0x

Má to ESP, tempomat případně nějaký antikolizní radar s přístupem k brzdám?

hodnocení

0x

Mohl jsi tu repas udělat špatně. Na guničku je potřeba tu drážku přímo vyškrabat a neboužívat orezlí pístek nebo dobrý je nutné olapovat a při skládání použít montážní olejíček a né brzdovku, která natáhne vlhkost a pod manžetou pístek zanedlouho zrezne.

dnx
Pod gumičkou jsem to škrábal samozřejmě a i když jsem ji mazal brzdovkou, tak to pribrzdovalo hned po složení

Repasní sada originál a nebo nějaký šmejd autofren nebo Frenkit?

Co to je vůbec za auto a jaké má třmeny? Třeba Fabia 1 a FSIII třmeny ATE?

Sám mám velice špatnou zkušenost s neorigo noname výrobci repasních sad.

hodnocení

0x
Plovoucí šrouby ti dou volně?
Pokud ti dou gumovym uložením čím si to mazal?
Pokud si to nemazal spešl mazivem co nereaguje na gumu máš problém šroub ti v ty gumě přituhne a nechodí jak má
K repasu pístku parkrat sem se setkal stim že ty gumičky stály za prd bud se ten pístek musel přez ně přeprat šlo to zatlačit ztuha nebo ta gumička do roka prostě mírně nabobtnala a opět byl s pístkem boj a muselo se to vyměnit
Další kapitolou sou destičky prostě musej chodit volně opět sem parkrat řešil desky který tam sice šli nandat ale nechodili dle mejch představ a tudíž proběhla domluva pilníkem
Nepíšeš co je to za auto a pokud by to byla třeba felicie tak tam bych po těch hadičkách šel rovnou a dal je nový
dnx
Je to audi a4 b6 r.v.2001 Třmen chodí krásně, desky taky, vazelinou jsem to mazal speciál na tento účel, všechno jsem dělal nejmíň 3x, už mě napadá jen ta hadice. auto když stojí, tváří se v pohodě, ale když ho pár minut projedu, začne přibržďovat levé přední a jde od něj smrad někdy i lehký kouř. Spotřeba se pak klidně zvedne na 12 litrů a auto je znatelně bez výkonu.
dnx
Zapomněl jsem dodat, že pístek jde taky krásně zatlačit
Skusil bych tu hadici a pokud to nepomúže pak už jen problém v samotným ABS
Jeste mi napadlo neni někde třeba zmačklá brzdova trubka?

faktjetotak
hodnocení

0x

Trochu zvláštní popisování problému a další informace od tazatele.

"... a i když jsem ji mazal brzdovkou..."

"... vazelinou jsem to mazal speciál na tento účel,..."

" ... začne přibržďovat levé přední a jde od něj smrad někdy i lehký kouř. Spotřeba se pak klidně zvedne na 12 litrů a auto je znatelně bez výkonu..." V tomto případě by auto tak táhlo do leva, že by se s ním vůbec nedalo jet - přitom o tom není nikde ani zmínka.

Asi by bylo lepší, kdyby tazatel znovu a pravdivě celý problém popsal, potom by se dalo i poradit. Jinak jde jen o dohady, které s problémem možná vůbec nesouvisí.

dnx
Všechno co popisuju je pravda, proč bych tady kecal když potřebuju poradit? A auto doleva netáhne, volant klidně pustím a jede furt rovně. Spotřeba je někdy 7l a někdy 12, podle toho jedtli zrovna přibržďuje nebo ne. Ale i když přibržďuje, netáhne doleva ani ve 100kmh

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]