Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Leštění laku

Od: dundee odpovědí: 18 změna:

Ahoj chtěl bych si vyleštit lak na autě (Felicie) a jediný kdy má lesk když ho myji vodou jinak jakmile auto uschne ztratí lesk vlivem stáří auta

Takže se chci zeptat jaká možnost je nejlepší snad mě pochopíte co myslím

1. jemným smirkem přebrousit a vyleštit

2. z důvodu, že nemám měrku hloubky laku nejdříve nanést bezbarvý lak jako takovou vrstvu pro leštění abych nezasahoval do původní a poté teprv brousit a leštit

Předem děkuji za nějakou odpověď či odkaz na nějaký opravdu podrobný návod

Jsem z toho jelen ‍♂

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

" ...jemným smirkem přebrousit a vyleštit"

Tak pokud chcete ten lak odepsat definitivně a nevratně, tak to udělejte. *zed*

Existují různé leštící pasty a ruční práce, ovšem je to často dřina. Určitě tady bude někdo protestovat, ale já bych v tom případě použil pastu " Tempo" pro staré laky. Určitě ale existují i modernější přípravky. Sebejemnější šmirgl mezi ně ale rozhodně nepatří.

hodnocení

1x

Umejt, sundat polétvou rez (je na to přípravek od Sonaxu), pak clay plastelína na hloubkové dočištění, 3M brusná pasta na staré laky, leštěnka od Sonaxu a tvrdý vosk.

Jak to nevyčistíš od rzi (to není odrezovač, ale na ti neviditelné mikro stopy) a nevemeš clay, tak broušením pastou ten bordel probrousí a udělá hologramy a lak je vháji.

Stejně tak smirkový papír. To napadne leda úplného de...Billa

cisteni-a-dekontaminace-l/...

cisteni-a-dekontaminace-l/...

3market.cz/...

...

Tempo si nekupuj. Lak bude jen pořádně mastný a nepůjde už nikdy lakovat. Tempo je největší shit. Leda na laciné rozleštění plastových světel, ale felda má skla.

dundee
hodnocení

Ahoj děkuji za odpověd

mohl bys přesně z vypsat postup co za sebou děkuji :DDDD

jinak posílám foto mohl by si na zakladě toho posoudit zda má auto ještě dostatečnou vrstvu laku na leštění? Krom kapoty motoru tam mi je jasné že se musí nanést lak.

Případně dá se použít bezbarvý lak jako taková vrstvička laku na navíc, kterou bych pak vyleštil :DDD abych nežral původní vrstvu snad se chápeme jak to myslím :DD

Leštění laku
Leštění laku #2
Leštění laku #3

To vypadá na loupající se vrstvu vrchního ochranného laku. S tím asi amatérsky nic nenaděláte, rozhodně to nepůjde rozleštit. Přestříkat běžným bezbarvým lakem je nesmysl.

dundee
hodnocení

Magdon myslíš pouze tu část té kapoty motoru? zbytek by měl jít si myslím

Jo, myslím tu kapotu. To ostatní si nedovolím podle té fotky posoudit.

Tempo je fakt dobrý,ale ne na tohle..Tohle má oloupanej lak..To zkus opravdu lehce brousit ten přechod,kde končí oloupanej lak(jen ten přechod).Zrnitost si zjisti na netu..A pak si to zkus stříknout bezbarvým lakem.. Nemáš co zkazit.. Já se taky učil na podobných autech..Bude to stát akorát čas a peníze za barvy a materiál.. Přechod (rozprach) novýho bezbarvýho laku buď nechat,nebo taky pak rozbrousit po vytvrdnutí do ztracena..Tempo není dobrý na barvu překrytou bezbarvým lakem..Jinak jsem s ním udělal pár aut a každej chválil.. Nevydrží to ale napořád.. Musí se to obnovovat a neleštit na sluníčku..to se pak moc matlá a sluníčko to zapeče dřív než to vyleštíš

To už nemá cenu. Loupe se ti lak. To je na znovu nalakování.;)

Předpokládám, že máš rozum a chceš investovat nutné minimum..Rady typu celý přestříkat ti asi nepomůžou..to by napadlo každýho,ale stálo by to ranec.. Amatérsky to jde..Ale z blízka to samozřejmě bude poznat.Na starý Feldě nevidím důvod si to nevyzkoušet.Mě to šlo,ale zblízka to je prostě amatérský..to dá rozum..Ale auto ještě z metru vypadalo super:)

Ty zbytky pěnové 3m pásky na bocích dveří po lištách neškrábej, ale promoč WD-40 a opatrně odžmoulej plastovou stěrkou na zamrzlá skla nebo kreditní kartou.

WDčkem to krop cca půl hodiny.

Bral jsem to i žiletkou.Ale zakusuje se a musel by kytovat...
dundee
hodnocení

Diky gumidek

stacila by bruska viz foto mam ji doma

ale autoservisak mi rekl ze laku uz tam neni dostatek ze se probrousim do zakladni barvy.

Mam se obavat nebo krom te kapoty motoru je zbytek jeste dostatecne zachovaly s vrstvou laku pro lesteni pastou?

Diky za pripadnou odpoved.

Leštění laku #4

První co se loupe je kapota a střecha. Zbytek relativně bývá dobrý. Kup si měřič laku.

joudic*
hodnocení

1x

smirkem i voda 2000 to znicite, vyTempujte to eva.cz/...
Jinek je to stare auto, niceho se nebojte, proto mam rad stare kary, lepici paska spricnete ty chybejici linie na dverich cernou a to same prah treba 5cm, uvidite jak to prokoukne

joudic*

to same poklice s cervenym akcentem ascartuning.cz/...
Trocha prace a udelate z toho ero jak vino

joudic*

ten motor to je oloupane? tak dva cerne pruhy vlevo vpravo a uprostred tenky, je to popelnice, jak pisu, udelejte si z toho co chcete, na stk tohle nevadi, musi zustat vetsina cervena,,, a pokud to chcete krasne tak bezbarvy lak jako finis, pokud poctivy mat tak hammerrite ve spreji, je to jak tabule

hodnocení

0x
Jakou barvu má to auto? Je to vyšisované anebo se loupe bezbarvý lak? Máte fotku auta nebo aspoň nejhorších míst?
dundee
hodnocení

nejvíce trpí kapota motoru

zbytek je ok takže si myslím očistit a jen vyleštit nwm jak vy

Leštění laku #5
Leštění laku #6
Leštění laku #7

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]