Nejste přihlášen/a.
Ahoj chtěl bych si vyleštit lak na autě (Felicie) a jediný kdy má lesk když ho myji vodou jinak jakmile auto uschne ztratí lesk vlivem stáří auta
Takže se chci zeptat jaká možnost je nejlepší snad mě pochopíte co myslím
1. jemným smirkem přebrousit a vyleštit
2. z důvodu, že nemám měrku hloubky laku nejdříve nanést bezbarvý lak jako takovou vrstvu pro leštění abych nezasahoval do původní a poté teprv brousit a leštit
Předem děkuji za nějakou odpověď či odkaz na nějaký opravdu podrobný návod
Jsem z toho jelen ♂
" ...jemným smirkem přebrousit a vyleštit"
Tak pokud chcete ten lak odepsat definitivně a nevratně, tak to udělejte.
Existují různé leštící pasty a ruční práce, ovšem je to často dřina. Určitě tady bude někdo protestovat, ale já bych v tom případě použil pastu " Tempo" pro staré laky. Určitě ale existují i modernější přípravky. Sebejemnější šmirgl mezi ně ale rozhodně nepatří.
Umejt, sundat polétvou rez (je na to přípravek od Sonaxu), pak clay plastelína na hloubkové dočištění, 3M brusná pasta na staré laky, leštěnka od Sonaxu a tvrdý vosk.
Jak to nevyčistíš od rzi (to není odrezovač, ale na ti neviditelné mikro stopy) a nevemeš clay, tak broušením pastou ten bordel probrousí a udělá hologramy a lak je vháji.
Stejně tak smirkový papír. To napadne leda úplného de...Billa
...
Tempo si nekupuj. Lak bude jen pořádně mastný a nepůjde už nikdy lakovat. Tempo je největší shit. Leda na laciné rozleštění plastových světel, ale felda má skla.
Ahoj děkuji za odpověd
mohl bys přesně z vypsat postup co za sebou děkuji :DDDD
jinak posílám foto mohl by si na zakladě toho posoudit zda má auto ještě dostatečnou vrstvu laku na leštění? Krom kapoty motoru tam mi je jasné že se musí nanést lak.
Případně dá se použít bezbarvý lak jako taková vrstvička laku na navíc, kterou bych pak vyleštil :DDD abych nežral původní vrstvu snad se chápeme jak to myslím :DD
To vypadá na loupající se vrstvu vrchního ochranného laku. S tím asi amatérsky nic nenaděláte, rozhodně to nepůjde rozleštit. Přestříkat běžným bezbarvým lakem je nesmysl.
Ty zbytky pěnové 3m pásky na bocích dveří po lištách neškrábej, ale promoč WD-40 a opatrně odžmoulej plastovou stěrkou na zamrzlá skla nebo kreditní kartou.
WDčkem to krop cca půl hodiny.
Diky gumidek
stacila by bruska viz foto mam ji doma
ale autoservisak mi rekl ze laku uz tam neni dostatek ze se probrousim do zakladni barvy.
Mam se obavat nebo krom te kapoty motoru je zbytek jeste dostatecne zachovaly s vrstvou laku pro lesteni pastou?
Diky za pripadnou odpoved.
smirkem i voda 2000 to znicite, vyTempujte to eva.cz/...
Jinek je to stare auto, niceho se nebojte, proto mam rad stare kary, lepici paska spricnete ty chybejici linie na dverich cernou a to same prah treba 5cm, uvidite jak to prokoukne
to same poklice s cervenym akcentem ascartuning.cz/...
Trocha prace a udelate z toho ero jak vino
ten motor to je oloupane? tak dva cerne pruhy vlevo vpravo a uprostred tenky, je to popelnice, jak pisu, udelejte si z toho co chcete, na stk tohle nevadi, musi zustat vetsina cervena,,, a pokud to chcete krasne tak bezbarvy lak jako finis, pokud poctivy mat tak hammerrite ve spreji, je to jak tabule
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.