Nejste přihlášen/a.
Zdravim, už nějakou dobu byl klid a za se něco . Ráno sednu jezdim 400km a pohoda nic . Druhé ráno už nenastartuji. Napadlo mě ,že to bude dělat relátko ,co spíná palivové čerpadlo. To nebzučí a ani předtím nebylo nějak extra slyšet. Relátko jsem vyměnil za ověřený funkční kus a NIC. Někde má být pojistka 20A. Jedinou co sem našel v černém platovém kastlíku u motoru byla OK. Nadzvedl jsem tu stredovou desku ,na kterou se zapojují konektrory a propískal pojistky. Všechno OK. Tento problém se stal tak před pul rokem a stačilo poklepat na konektor první černý blíže čelnímu sklu. Dvojrelé je přichycené takovým dvojitým červíkem jke kastlíku a to jsem vyměnil i když to nepomohlo. Kde mam hledat a kde mam měřit. Servis má plno,a tohle vypadá na vadné palivové čerpadlo ![]()
Zkuste to překlenout-z baterky na palivové čerpadlo-může být někde vada po cestě eletriky! Ještě poznatek - může být KO snímač otáček-pak čerpadlo jde, starter točí motorem ale nnejde proud na svíce! nevím jak to má jednačtyřka ale na 1,8-16V čerpadlo tlačilo ,dokonce benál prosakoval na spoji hadička-regulátor tlaku (přívod paliva z nádrže na vstřikovací lištu)
Jinak nevím, ale na někteých autec to "řve" jako kráva ale na služebních-P307sw 1,6-16V a na partneru 1,4i, k tomu ještě na svých P-1061,1i-40kW a k tomu na citroenech Xantia 1,8i16V 81kW a nyní C5 2,016V toto není slyšet -tedy já osobně to neslyším takže tím zda je slyšet bych se zrovna u PSA (pokud se v tom již někdo nevrtal ) neřídil. Ono ani na ropácích (HDi ) jsem nikdy čerpadlo neslyšel.
Nevím jak Berla a Parťák, ale většina aut to má pod zadní sedačkou v pravo (odklopí se pravá podsedák, pd ním tam bývá palsovů kruhový kryt a pod ním pak už jen nádrž a dehk nádrže s kontakty potenciometru plováku a čerpadla. Pod auto se NEMUSÍ lézt. Na , většinou je silnější a červený kablík-na jeho kontakt drát volně klidně venkem pokud se nechcete babrat s protahováním přes motorovou přepážku na plusový pól AKB a startovat-chctneli-zrada v kabeláži nechctneli-pak měřenía zjištování další závady.
Po zkušenostechosobní i vyčtených s PSA jsou to ty dvě výše popsané závady , na 99% ! Jo máte poravdu někdy to dělá i ukostření - to je ale vzácnější! pakje třeba projít veškeré ukostření v motorovém prostoru. (Xantie LFY jich měla na převodovce a okolo ní asi 5 kostřicich bodů(
Takže sem dneska hledal ten poklop a nenašel,bude se muset sundat nádrž
... Co jsem udělal a jak to dopadlo. Po zapnutí klíčku ve spínačce relátko cvakne . Svazek drátů do relátka: ČERVENÝ vodič je stále pod proudem i po vytažení klíčku. Růžový a žlutý se spíná s otočením klíčků. Dobře tak sem si vlezl pod auto a našel svorkovnici,kde je ČERVENÝ A BÍLÝ vodič ,pak dva žluté z toho ten třetí je silnější Potřebuji vyzkoušet čerpadlo na 12V jaké vodiče mam propojit? Měřil jsem napětí a mezi oba žlutými a červeným je stále 5,7V když měřim mezi bílem a žlutozelkenými je tam 7,4V.
Ještě jsem nezkoušel natáhnout externí kostru jestli to pomůže. Auto potřebujeme nastartovat,aby se nemusela volat odtahovka nebo to někam táhnout na laně ![]()
Poradíte mi prosím Fotky jsem se snažil dělat kvalitně
V tomto Vám neporadím, všechny od PSA to měli pod sedačkou.Jen Vás nasměruji třeba sem : citroen-club.cz/... nebo ještě sem (ale je to zde trošku mrtvé -tedy nevím jak na berlouše!) : forum.citroeny.cz/... případně i zde , parťáci : peugeot-club.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.