Nejste přihlášen/a.
Zdravim, už nějakou dobu byl klid a za se něco . Ráno sednu jezdim 400km a pohoda nic . Druhé ráno už nenastartuji. Napadlo mě ,že to bude dělat relátko ,co spíná palivové čerpadlo. To nebzučí a ani předtím nebylo nějak extra slyšet. Relátko jsem vyměnil za ověřený funkční kus a NIC. Někde má být pojistka 20A. Jedinou co sem našel v černém platovém kastlíku u motoru byla OK. Nadzvedl jsem tu stredovou desku ,na kterou se zapojují konektrory a propískal pojistky. Všechno OK. Tento problém se stal tak před pul rokem a stačilo poklepat na konektor první černý blíže čelnímu sklu. Dvojrelé je přichycené takovým dvojitým červíkem jke kastlíku a to jsem vyměnil i když to nepomohlo. Kde mam hledat a kde mam měřit. Servis má plno,a tohle vypadá na vadné palivové čerpadlo
Zkuste to překlenout-z baterky na palivové čerpadlo-může být někde vada po cestě eletriky! Ještě poznatek - může být KO snímač otáček-pak čerpadlo jde, starter točí motorem ale nnejde proud na svíce! nevím jak to má jednačtyřka ale na 1,8-16V čerpadlo tlačilo ,dokonce benál prosakoval na spoji hadička-regulátor tlaku (přívod paliva z nádrže na vstřikovací lištu)
Jinak nevím, ale na někteých autec to "řve" jako kráva ale na služebních-P307sw 1,6-16V a na partneru 1,4i, k tomu ještě na svých P-1061,1i-40kW a k tomu na citroenech Xantia 1,8i16V 81kW a nyní C5 2,016V toto není slyšet -tedy já osobně to neslyším takže tím zda je slyšet bych se zrovna u PSA (pokud se v tom již někdo nevrtal ) neřídil. Ono ani na ropácích (HDi ) jsem nikdy čerpadlo neslyšel.
Nevím jak Berla a Parťák, ale většina aut to má pod zadní sedačkou v pravo (odklopí se pravá podsedák, pd ním tam bývá palsovů kruhový kryt a pod ním pak už jen nádrž a dehk nádrže s kontakty potenciometru plováku a čerpadla. Pod auto se NEMUSÍ lézt. Na , většinou je silnější a červený kablík-na jeho kontakt drát volně klidně venkem pokud se nechcete babrat s protahováním přes motorovou přepážku na plusový pól AKB a startovat-chctneli-zrada v kabeláži nechctneli-pak měřenía zjištování další závady.
Po zkušenostechosobní i vyčtených s PSA jsou to ty dvě výše popsané závady , na 99% ! Jo máte poravdu někdy to dělá i ukostření - to je ale vzácnější! pakje třeba projít veškeré ukostření v motorovém prostoru. (Xantie LFY jich měla na převodovce a okolo ní asi 5 kostřicich bodů(
Takže sem dneska hledal ten poklop a nenašel,bude se muset sundat nádrž ... Co jsem udělal a jak to dopadlo. Po zapnutí klíčku ve spínačce relátko cvakne . Svazek drátů do relátka: ČERVENÝ vodič je stále pod proudem i po vytažení klíčku. Růžový a žlutý se spíná s otočením klíčků. Dobře tak sem si vlezl pod auto a našel svorkovnici,kde je ČERVENÝ A BÍLÝ vodič ,pak dva žluté z toho ten třetí je silnější Potřebuji vyzkoušet čerpadlo na 12V jaké vodiče mam propojit? Měřil jsem napětí a mezi oba žlutými a červeným je stále 5,7V když měřim mezi bílem a žlutozelkenými je tam 7,4V.
Ještě jsem nezkoušel natáhnout externí kostru jestli to pomůže. Auto potřebujeme nastartovat,aby se nemusela volat odtahovka nebo to někam táhnout na laně
Poradíte mi prosím Fotky jsem se snažil dělat kvalitně
V tomto Vám neporadím, všechny od PSA to měli pod sedačkou.Jen Vás nasměruji třeba sem : citroen-club.cz/... nebo ještě sem (ale je to zde trošku mrtvé -tedy nevím jak na berlouše!) : forum.citroeny.cz/... případně i zde , parťáci : peugeot-club.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.