Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trvalé vyřazení s evidence

Od: karkulka* odpovědí: 28 změna:

Dobrý den, poraďte mi jsem zoufalá.Mám na sebe fiata v roce 2005 jsem měla totální bouračku, díly jsem rozdala a skelet šel do sběru a úplně nejhorší na tom je to, že jsem někde ztratila velký techničák a auto nelze vyřadit z evidence a mě běží sankce na pojištění.Na úřadech se mi vysmáli s tím že to mám blbý! Je tu někdo kdo mi poradí?Díky

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Kde či kam Vám běží sankce na pojištění? Vy snad máte stále platnou pojistku, kterou neplatíte?

karkulka*
hodnocení

ne pojistku mám zrušenou, ale tím že je toto auto stále evidováno, má se pojistka platit.Pokud tomu tak neni od roku 2009 běží tzv denní sankce či pokuta no nevim, jak přesně to formulují.Na toto auto je to 50kč na den.To už jsem v pěkné kaši.zjistila jsem to na stránkách kanceláře pojistitelů, která to má na starosti

cyril*

Stránek s různými nesmysly je plný net. Kdyby jste se měla podle všech řídit, tak nevím jak byste to zvládala. Místo čtení pochybných rad soudruha Hradce z ČKP je určitě přínosnější nastudovat zákon o pojištění vozidel a pokud jej trošku pochopíte, tak Vás ty představy o "hrůzné kaši" přejdou.

karkulka*
hodnocení

Nicméně ještě tu zůstává druhý problém a to je ten jak tento vůz vyřadit?Kopii velkého tech mi udělají pouze, když přijedu s tím autem,ale to už neni.Hodila bych ho třeba do polopřepisu na někoho komu to je jedno nebo nahlásila krádež.Co stim,

cyril*

Máte k autu značky? Máte nějaký doklad, že bylo auto vykoupeno v kovošrotě nebo protokol od policie z nehody s popisem škody či nějaký papír z pojišťovny o totální škodě na autě? Je totiž zapotřebí z něčeho vycházet.

erikch*

jak po vás může pán za přepážkou chtít vidět auto-(vy nejdete na evidenčku ani na technickou)jediné co může chtít vidět je váš doklad totožnosti,aby vydal opis TP,v němž(a hlavně v systému evidence mot.vozidel)jste uvedena jako majitelka řádně evidovaného vozu-to že fyzicky auto neexistuje mu musí být úplně jedno-tato skutečnost je nad rámec jeho kompetence,on je tam od toho,aby prováděl změny v registru,případně vydával doklady na základě žádosti oprávněnych osob,čili majitelů vozidel(čili vás)-prostě natvrdo-,zavolejte si jeho nadřízeného,pokud ani pak vám nebudou chtít vydat opis TP,na což máte ze zákona nárok-nemusíte dokládat,že jste ho ztratila(prostě jste ho ztratila-tečka)-prostě od nich chcete úř.úkon,na základě vámi patřičně vyplněného příslušného formuláře -no a pokud ani pak nic,pohrozte medializací(krom stížností na Krajský úřad a ták),to většinou zabere-oni totiž vědí,že musí,ale běžný občan nemá páky a mechanizmus jak úřadu přinutit konat svou povinnost-to třeba TV už trošku zabere...

wa

no asi jim tu story povyprávěla celou,mlčeti zlato.

erikch*
hodnocení

0x

Pokud je auto stále v evidenci na vás,zajděte na úřad(dopravku),nechte si vystavit kopii TP,za ztracený, a se škodním protokolem od pojišťovny(likvidace škodní události)-a samozřejmě papírem někde ze šroťáku o výkupu kovového odpadu-druhotné suroviny, s VINem vašeho auta,není problém získat i zpětně(obvolat šroťáky z okolí a domluvit se) následně nechat vyřadit z evidence...

doplněno 14.05.10 21:40:

a jak píše cyril-nebát se všelijakých "bubáků"-jsou prostě instituce,které profitují ze zastrašování sankcemi apod.a spoléhají na neznalost dané problematiky nás lidí...a bohužel jim to častokrát výjde,takže to zkouší dál a dál..Nerozlišují zda frajer zvesela drandí s autem bez povinného(a často i bez řidičáku)a třeba tímto případem,kdy to auto prostě už na silnici nikdy nevyjede...Takže hlavu vzhůru a nebát se jednat a řešit...

karkulka*
hodnocení

opět problem!Auto bylo bourané ale bez policie ani pojišťovny, radši,...Takže žádny protokol o nehodě nikdy nebyl.A vin ten je taky nenávratně v tahu.Mám pouze malý techničák a značky, nic jiného

cyril*

V tomto případě jsou dvě možnosti : 1. nedělat nic

2. zajít na odbor dopravy a požádat o vystavení kopie TP a následně auto vyřadit trvale nebo dočasně, to podle toho, kdy byla provedena poslední TK (zjistíte na značce)

Podle konkrétní situace se dá postupovat i trochu odlišně, ale tím bych Vás zatím nezatěžoval.

karkulka*
hodnocení

to prý nejde, já jsem tam volala a auto chtějí vidět při vystavení té kopie.a i kdyby jak ho odhlásím bez vi kodu mi žádný krakáč papír o likvidaci navystaví.připadá mi to jako začarovaný kruh a nechce se mi to nechat být.Nemám ráda nevyřešené věci, může se to jednou vymstít

cyril*

Tak to příště zkuste bez volání. Rovnou zajděte na úřad a zažádejte o kopii TP. Ještě se mi nestalo aby někdo z úředníků chtěl vidět auto osobně. Navíc se jedná o běžný správní úkon, tak jim klidně řekněte,že je auto nepojízdné na druhém konci světa, ať si tam zajdou.Zkrátka trvejte na vydání kopie TP a nijak s nimi situaci nerozebírejte pokud nebudete přesvědčena, že Vám jsou schopni pomoci.

erikch*

Nenavštěvujte tzv.vrakoviště ale kovošrot! Dnes se tyto kovošroty jmenuji firmy zabývající se výkupem druhotných surovin a případně třeba likvidací odpadu(i nebezpečného).Tam zajdete,s někým kdo tam naplace je se domluvíte,že jakože jste právě přivezla hromádku šrotu na vozíku za autem třeba o váze cca.200kg(zbytek skeletu zrovna jakože s VINem auta),no a za něco "na pivko" vypíše papír o výkupu právě těch třeba 200kg kovového odpadu s VINem vašeho vozu,k druhotnému zpracování(čili eko likvidaci,což potřebujete)Rozdíl mezi vrakáčem a šroťákem je ten,že na vrakovišti za "eko likvidaci"a její potvrzení zaplatíte vy,kdežto šroťák zaplatí vám za vykoupenou surovinu a vydá stejný typ potvrzení,jenž musí úřad akceptovat...

wa

a nehoupete nás? Jak se může ztratit TP? To byl u psa v boudě?

karkulka*
hodnocení

ale jak jednat a řešit.nikde mi nejsou nápomocni.Potřebuji vědět jak se to dá řešit a pak už se nenchám odbýt.Potřebuju ho prostě vyřadit z té evidence

erikch*

Jen bych si dovolil doplnil cyrila,na vydání toho opisu(kopie)nepotřebujete mít ani platnou stk-je to jako s ostatními doklady,jenž musíte mít(OP,ŘP apod.)-jestli v něm uvedený údaj pozbyl platnosti,anebo se změnil,na faktu nic nemění-že prostě jste pův.ztratila a jdete žádat o nový(v tomto případě opis původního) a oni jsou povinni jej vydat na základě údajů z ev.motorových vozidel...Prostě v pondělí vběhněte na úřad,vyplˇnte formulář(VIN,značku,barvu a ták máte i v "malém" techničáku-o neexistenci auta nemluvte a neptejte se ani na možnost vyřazení-proto se asi pan úředník "zašprajcnul",čistě jdete pro opis a tečka...Nic víc ho v tu chvíli nemusí zajímat.Vy po něm chcete úkon,ke kterému je oprávněn,a který je povinen udělat(a to na počkání)

kakulka
hodnocení

dobře já tam v po vběhnu.a to vyřazení asi nemá cenu řešit ne? je tu maník který si ho na sebe nechá přepsat do polopřepisu, je to druh člověka kterému je vše jedno a nemá co ztratit, myslim že je vám jasné o jakém typu člověka mluvim.To bude pro asi nejjednodušší, ne?já z toho budu venku a ostatní padá na něj a jemu ja to jedno.Co vy na to?

erikch*

I to je způsob řešení,a jednodušší než poletovat po úřadě...Bohužel se to dá udělat i anonymně na někoho kohokoliv třeba z výpisů obchod.rejstříku,výpisu majitelů z katastru,z insolvenčních řízení ,oznámení o nedoruč.zásilkách na elektr.úředních deskách atp.-tam všude jsou údaje lidí- jak bydliště,data narození tak někde i r.č. a to je vcelku nářez,protože takhle na vás může kdokoli "napsat" auto a ani o tom nevíte(ba co hůř,i různé půjčky,spotř.úvěry)-no a zjistíte to v okamžiku výhružky zaplacení dlužného pojistného,hůře v případě obstavení účtu,záseku nemovitosti a ták...Nad tím se už nikdo nepozastavil-prostě máme tu v republice pořádek...A pak nás takhle prudí u přepážky,že?

nespokojenyurednik

prudí zákon, a ten schválili poslanci, časem snad bude novelizován a k odhlášce na jinou osobu bude snad konečně nutný její písmený souhlas s oveřeným pdpisem...

pt®

kakulka, nevím, způsob přepsání na manika, bych neudělala. To je jen můj postoj. Moje známá má cestovní velkou motorku, před dovolenou zjistila, že má prošlou technickou. Tak se rozhodla okamžitě tech. udělat, ale nenašla velký ani malý tech. průkaz. Došla na evidenci, kde jí udělali kopii obojího a pak si zašla v pohodě na technickou. Motorku dozajista neměla s sebou. Tu kopii vel. tecničáku vám určitě udělají. PT /stařenka/

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

do 10 dnů jste měla podle zákona číslo 56/2001Sb. na registru vozidel nahlásit změnu, vyřazení vozidla...k tomu předložit potvrzení o převzetí autovraku...ukládá to zákon, respektive jeho novela, platná od 1.5.2004.Poradím Vám, opatřete si tento doklad a vozidlo trvale vyžřa=dte z registru...pojistku platit nemusíte, protože auto neprovozujete, tajk je to psánio v zákoně...žádná sankce neběží, auto neexistuje, není důvod nikomu nic platit...zda je nebo není pořád v registru vozidel není podstatné, jsou tam staticíce dalších neexistujících aut a pojistku za ně nikdo neplatí...

kuku

tak jak teda postupuje ČKP při vybíraní přispěvku, jak zjistí že auto neprovozujete.

cyril*

ČKP postupuje všelijak, hlavně tak, aby vymámila z lidu neznalého pravidel co nejvíce peněz. Pokud nejste od ČKP oslovena, tak sama zbytečně nevystavujte jejich zájmu. Až dostanete od ČKP nějakou výzvu k placení za vozidlo o kterém víte, že není provozováno, tak jim to jen oznamte a tím to pro Vás končí. Je-li ČKP jiného mínění musí to nejprve prokázat.

kuku

Když ja blbec mám fyzicky neexistující vozidlo v polopřevodu napsané na mě a platím povinné ručení protože mám strach z postihu od ČKP. Podle Vás ho platím zbytečně , ale co mám dělat když už to nechci platit dále. Nebude pro ně to že jsem platil doposud povinné ručení přiznání že vozidlo používám. Vůbec nevím jak z toho ven. Napadlo mě že bych ohlásil krádež vozidla, ale nevím jestli je to správná volba

kuku, cituji Vás a souhlasím. " ja blbec"

ale nejste sám, "protože mám strach z postihu od ČKP" páč moc sledujete bulvár a málo zákony. Ale od toho je poradte.cz.

Začal bych tím, že kouknete do zákona 168/1999 § 1. Tam je přesně uvedeno KDY se musí platit pojištění.

"Napadlo mě že bych ohlásil krádež vozidla" toto vůbec nedoporučuji.

Pokud je ještě něco najasného ptejte se.

ICQ 55180641 skype: milancukrar, nebo hledejte každotýdení téma o pojištění vozidel.

kuku

Co byste doporučoval jak postupovat dále mám přestat platit pojištění hroyí mi pak nějaký postih. Ze zákona vyplývá že nejsem povinnem platit když vozidlo neexistuje tudíž nestojí na pozemní komunikaci.

každopádně bych neplatil. a snažil se vyřešit abych nebyl v registru.

neexistuje slovo nejde!

nespokojenyurednik

mohl bys mi platit svačiny, proč sypeš prachy jen do čkp?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]