Dobrý den, mám přívěsný vozík na loď cca 7 m. Všechna světla svítí zadní i boční, blinkry, ale když zabrzdím tak všechna zhasnou a svítí jen brzdová a to ještě slaběji než když svítí zadní světla. Můžete mi poradit čím to může být? Nové žárovky, kontakty očištěné a prostříknuté WD40. Děkuji!
Když šlápnete na brzdu a máte při tom zapnutý blinkr, chová se to jak? Bliká všechno a nic jak vánoční stromek? Podle mého názoru na světlech u vozíku chybí kostra ( - pól).
adolfvlk
Díky za reakci. Když šlápnu na brzdu, tak mírně pohasne zadní světlo a ostatní vše zhasne.
Bude tam nekde špatna kostra Skontrolovat jestli je dobře dle schématu zapojená zástrčka na vozíku Skouknout zapojeni u svetel pokud je to samovýroba bejva pod vozíkem krabička kde se rozdělujou draty k pravýmu i levýmu světlu tak otevřít prohlidnout proměřit Dale skouknout zasuvku na autě jestli nejsou schnilí draty
adolfvlk
Díky, asi to opravdu vypadá na tu kostru. Vozík je z výroby - Itálie, ale stál 2 roky venku. Zásuvka na autě OK, druhý vozík svítí normálně.
Zacal by som meranim na zasuvke na aute, pomocou 12V ziarovky, zapojit vzdy medzi zem a prislusny kontakt, zapojenie najdete na nete. Druha moznost je skusit vozik na inom aute, ci sa sprava rovnako.
Potom na voziku opacny postup, napojit 12V zdroj a sledovat, ci sa osvetlenie / blinkre / brzdy spravaju, ako maju. Z toho vie elektrikar usudit, na ktorom kontakte alebo vodici je problem.
Mne najcastejsie odide jeden kontakt, staci napruzit skrutkovacom, tie koliky maju v sebe krizovy vyrez.
adolfvlk
Děkuji moc, asi to opravdu vypadá na tu kostru. Vozík je z výroby - Itálie, ale stál 2 roky venku. Zásuvka na autě OK, druhý vozík svítí normálně.
Bez měření není vědění, je třeba měřit a zjistit, kde je špatná kostra. Také se to dělá tak, že se vezme drát, ukostří se kvalitně a přivede se na žárovku na kostru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.