Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypouštěcí/ napousteci otvor převodovky Fiat Idea

Od: kubinec® odpovědí: 16 změna:
Dobrý den prosím vás, na Idei (rv 2004,1.9 jtd) chci preventivně vyměnit převodový olej.
Netušíte ve kterých místech má napouštěcí a vypouštěcí otvor, děkuji moc

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Hoď to do gůglu někde budou fotky.. Obecně vypouštěcí dole asi zezadu a kontrolní v úrovni hladiny. Nesplést s aretací řazení, je tam kulička může vyskočit.

Bacha na olej, do převodovky na GL4 v žádným případě nedávat GL5 radši ani 4+ (materiál synchronů se nekamarádí s novějšíma aditivama v GL5, u novějších převodovek jsou synchrony z jinýho materiálu).

hodnocení

no, jenže kde presně zjistím co tam nyní je?

asd1

Noty k autu nebo mazací plány výrobců maziv..

Na 99% tam bude GL4

hodnocení

Tady jsem dohledal info o oleji do převodovky, ale že tolik litrů je potřeba?
Vypouštěcí/ napousteci otvor převodovky Fiat Idea
Vypouštěcí/ napousteci otvor převodovky Fiat Idea #2
To bude překlep, vypadá to na 1,65 litrů jako u 1.2 a 1.4 (hmotnost náplně 1,5 kg s nimi souhlasí).
Kupte 2 litry s musí to stačit
hodnocení

jj, je nějaká jiná levnější varianta se stejnými parametry?

co je pro mne z těch paraerůvlastně nejdůežitější?

Netuším, ale 250 Kč za litr převodového oleje, který měníte pravděpodobně jedinkrát za životnost auta, když potřebujete dva litry, mi teda nepřijde jako moc. 20 let staré Fabii jsem taky dopřál originální převoďák.
hodnocení

to je vlastně fakt *hi*

asd1

4,65/ 1,5 kg = jasnej překlep.. V návodech je těch překlepů víc než málo, je třeba ověřovat (kreténi od Fiatu CZ)

Ověřil bych i specifikaci GL5..

Originál má smysl pokud je kvalitnější, ovšem Tutela obecně jsou úplně normální maziva s "Fiat příplatkem" = vyhozený prachy za nápis na piksle *smich*

Koukni na mazací plány od Shell apod., jsou tam jak specifikace tak objemy náplní... (hledat se mi to nechce)

asd1

4,65/ 1,5 kg = jasnej překlep.. V návodech je těch překlepů víc než málo, je třeba ověřovat (kreténi od Fiatu CZ)

Ověřil bych i specifikaci GL5, ta je spíš pro uatomatický převodovky, u JTD z 2004 bych čekal GL4...

Originál má smysl pokud je kvalitnější, ovšem Tutela obecně jsou úplně normální maziva s "Fiat příplatkem" = vyhozený prachy za nápis na piksle *smich*

Koukni na mazací plány od Shell apod., jsou tam jak specifikace tak objemy náplní... (hledat se mi to nechce)

asd1

Podle všeho tam patří GL4

= s velkou pravděpodobností GL5 po čase sežere synchrony *smich*

Mazací plán Castr/...

hodnocení

Ty synchrony jsou vlastně co? Polopate prosím, děkuji

hodnocení

Asd1
A k tomu překlepu, ano překlep, sehnal jsem manuál ve Francouz a...
Vypouštěcí/ napousteci otvor převodovky Fiat Idea #3
asd1

Rovnaj otáčky ozubených kol aby do sebe šly zasunout bez "počítání zubů".. Třeba tady, synchron je to mosazný..

Jak funguje manuá/...

Tutela ZC75 je GL5, tak by převodovka už měla mít synchrony adaptovaný pro GL5, ale radši bych to ověřil přímo u Fiatu... Nemusí to být přímo Tutela, stačí dodržet viskozitu a specifikaci tj. cokoliv co splňuje 75W80 a GL5, podle mazacího plánu Castrol jde použít i 75W-90 GL4..

Ale tuhý řazení je lanovodama, ne olejem (zkus pod prachovku do lanovodu stříknout stříkačkou olej a uvidíš...). Takže výměnou oleje převodovce prospěješ, ale problém se ztuhlým a v zimě zamrzajícím řazením nevyřešíš *smich*

hodnocení

díky moc,v létě se k tomu snad už dostanu

hodnocení

0x
75w90 gl4 značku bych dal castrol total
Ja mam ve svý převodovce paramo
Vypouštěcí/ napousteci otvor převodovky Fiat Idea #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]