Ahoj.Budu měnit těsnění ventilového víka na motoru 1,9tdi 81kw AVG .Jen pro jistotu se chci zeptat,jestli to tam mám dát na sucho..anebo to máznout motorovým olejem jako třeba na ol.filtru..Diky.
Není důvod, pokud jsou dosedací plochy čisté a víko nezničené.
petrovic
Podmazávat těsnění silikonem je prasečina. Silikon jen, když je to okousané od šrubováku, nebo jinak pokřivené. Já těsnění mažu lehce olejem. Naberu na polštářek prstu a potřu.
Ja ten dúvod vidim uz nekolikrat se mi stalo když sem to nepodlepil že to dřiv nebo pozdeji teklo a než to delat znova radeji to podlepim a je klid Ty tesneni se dělaj dnes z búch ví čeho a sou tvrdy uz když to člověk koupí takže ja i par mich znamích co se motaj kolem aut to radši podlepime než abychom to dělali za chvíli znova
Koupil jsem pro jistotu Victora Reinze.Celkem pálka za kus gumy..Ale levnější jsem právě nechtěl,aby to chvilku drželo..Asi tím silikonem nemůžu nic zkazit..a máznout to můžu
break
Silikon na nový těsnění je prasárna. Stačí mít vše čistý, namazat těsnění olejem a nepřetahovat šrouby.
a jak to řešíš když ti to nový těsnění začne protejkat?
break
Najdu příčinu...
007cz
Sundávat ventildekl po někom kdo ho přilepil, to nechceš.
break
A pak to vytahovat odevšad. Krom toho, kdyby se to mělo silikonovat , tak je to už tak z fabriky. Ale když někdo neumí vyměnit gumový těsnění, tak je to těžký...
007cz... u mercedesu s přesným opracovaním ploch ani tam nesmí. Kanálky mají o kroužky a plochy jdou k sobě napřesno nasucho. A nic neteče.
break
Často to víc teče, když se použije silikon, kde nemá být anebo nesprávné silikon. Jestli se nemejlim, tak třeba stará 1.4 16V má ventilový víko na silikon. Volvo 2.5 T atd...a pokud se tady dal jinej silikon nebo se nedodržel utahovací moment, tak to pak teklo...
007cz
Jednou jsem potkal 3krát dělanej motor, kvůli žmolku silikonu v kanálu kliky, a pořád budou všechno patlat silikonem jak Tatru.
break
Věřím tomu. Vždycky mě štvalo to čistit a dohledávat zbytky silikonu. Ale když to někdo neumí, tak tam nacpe silikon.
Jinak už jsem rozdělával motor, kde bylo ventilový víko omatlany tekutým kovem...a stejně to teklo
Pokud bych použil namazání,pak jen silikonovým olejem.Ten nepoškodí materiál těsnění ,naopak obnovuje pružnost kaučukových výrobků.Zabrání i při vyšších teplotách přilepení víka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.