Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
určitě to tu už někdo odpovídal, ale nepodařilo se mi to v diskuzích najít, tak prosím o radu.
Chci prodat auto přes autobazar, nabídli mi komisní prodej.
Jak postupovat?
Už při telef. hovoru po mě chtěli, abych krom auta přivezl plnou moc (pro nového majitele - na převod auta).
Jak u komisního prodeje postupovat, abych se vyhnul všem těm problémům, že až se najde kupec, tak ten nebude spolupracovat s převodem na policajtech?
To mám čekat, až autobazar kupce najde, a pak přijet a s kupcem osobně zajít na policajty?
Moc nechápu jak se v praxi pojistit, aby nebyly problémy.
Např. - pro převod auta musí mít kupec pov. ručení. Jak si ho udělá? Dostane od bazaru kopii techničáku?
A pokud autobazaru vyhovím, a dám jim tu plnou moc - pak přepis auta už vůbec nebudu mít pod kotrolou, a když se na to kupec vykašle, budu mít problémy i já.
Prosím tedy o krátkou radu - na co si dát pozor - a zda mám dávat plnou moc.
Na druhou stranu, pokud plnou moc nedám, a půjdu na policajty s kupcem sám - tam jsou taky rizika - kupec nemusí např. spolupracovat, mít čas, zapomene si občanku, nebude mít pov.ruč., apod. - a pak se převod stejně nepovede.
Tak prosím o radu jak se zabezpečit, abych to měl bez rizik.
Nebo možná vůbec do komisního prodeje nejít? A radši to prodat přímo autobazaru, i když za míň?
Moc děkuji.
Doplnění: asi jsem hodně nechápavej, ale po chvíli hledání mám ještě další otázky.
Náhodně jsem padl na tyto stránky:
autosteblova.cz/...
A tam je napsáno:
Doklady potřebné při prodeji vozu v Autocentru Stéblová
občanský průkaz
velký technický průkaz
osvědčení o registraci (tzv. malý technický průkaz)
ověřenou plnou moc prodávajícího, kterou můžete stáhnout zde
1. předpokládám že u velkého techničáku jim dávám kopii, ano?
2. u malého TP asi nutný tam nechat originál? kvůli tomu že se zájemce může chtít projet?
3. a co ta plná moc? To mám fakt nechat někde plnou moc, s nevyplněným zmocněncem? Není to bláhové? Ale asi ne, když to tam přímo na webu maj takhle vystavené.
Děkuji moc za jakoukoli radu, nebo už existující diskuzy/odpovědi.
Oni právě chtěli abych tam vše nechal, techničák, zelenou kartu, plnou moc, a dál se nestaral.
Ale mě přijde tohle riskantní - bůhví komu oni to auto prodaj, on na policajty nezajde, místo toho to střelí sousedovi... a majitelem budu oficiálně furt já a budu s tim mít problémy.
Já bych si na ten přepis na nového vlastníka rád dohlídnul... prostě tam šel fyzicky s ním. A teprv pak by dostal doklady a auto... Než se spoléhat na to, že to bude disciplinovaný občan, který nic nezanedbá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.