Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na pojištění vozidla

Od: mahyna* odpovědí: 5 změna:

Měla jsem se společností Cetelem ČR uzavřeno pojištění na dobu dvanácti měsícu, po ukončení pojištění mi podle smlouvy měla být nabídnuta a uzavřena havarijní pojistka nová , ale nestalo se tak . Je tato společnost povinna toto zpětně napravit, nebo je to chyba pojistníka?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

Je to chyba pojistníka, bohužel. Zpětně toto nelze nijak napravit .

cyril*
hodnocení

2x

Víte to jistě, že pojistnou smlouvu jste uzavřela Vy se spol. "CETELEM"? Tato společnost není pojišťovnou a tak to nejspíš bude sama pojistníkem u nějaké pojišťovny.

mahyna*
hodnocení

já jsem uzavřela s cetelememuvěr k uhradě ceny služby a ta potom sama jednala s pojištovnou uniqa, a až po 12ti měsících smlouva zkončila tak mi řekli že už to oni nedělají a že se mi někdo ozve s uniqi aby se mnou sepsaly novou smlouvu a když jsem potřebovala kvuli odcizení vozidla využít havarijního pojištění , ktere jsem i nadale platila v domění že jěště nezkončilo, tak jsem byla upozorněna jen že tam mam od ledna přeplatek , protože žádné pojištění není. 31.72009 mě cetelem prý upozornil že mi smlouva bide končit 27.12.2009 a přejde v plynulé pokračování již jen mezi mnou a uniquou. Z uniqui mě nikdo nekontaktoval a s cetelemu který dva roky plynule vyřizoval havarijní pojištění za mě mi jen řekly, že mi pošlou přeplatek a to až na muj telefonický dotaz kam tedy posílám ty peníze 4 měsíce když žádné neexistuje? Proč mě ihned první měsíc co pojištění zaniklo neposlaly peníze a neupozornily že již bylo ukončeno?

sasdax*

Pojistníkem na smlouvě je Cetelem, tudíž pojišťovna upozorňuje Cetelem a ne vás. Peníze Vám rovněž nezašlou, protože pojišťovna neví komu a kam. O ty musíte zažádat. Pokud to byl klasický leasing na auto, tak ve smlouvě s Cetelem máte i pojištění na auto. Po splacení leasingu se vozidlo stává vašim majetkem a protože se mění vlastník, je nutno uzavřít i nové pojištění. Cetelem vás měl upozornit na to, že pojištění končí tehdy a tehdy a že si máte uzavřít nové pojištění. Pokud nemáte v žádném z jejich dopisů a ani v leasingové smlouvě datum ukončení pojištění a ani jiným způsoběm vás neupozornili, tak se ozvěte. Jinak máte smůlu a ozve se ČKP. Samozřejmě ten přeplatek co jste pojišťovně posílala dostanete.

sebod*

mahyno.Je třeba si uvědomit,že když máte někde nedoplatek Vy, tak na to jste upozorněna velice brzy. Ale když leží peníze někde Vám, není např, pojišťovna povinna Vás na toto upozornit.

Je s podivem,že Vás nikdo z pojišťovny nekontaktoval. Většinou si lidé stěžují na pravý opak. Nemůžou se nabídek pojišťovny zbavit.

Ve Vašem případě opravdu záleží natom, na jak dlouho byla smlouva sjednána. Jestliže zanikla v zák. lhůtě máte smůlu. Měla jste si toto pohlídat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]