Nejste přihlášen/a.
Měla jsem se společností Cetelem ČR uzavřeno pojištění na dobu dvanácti měsícu, po ukončení pojištění mi podle smlouvy měla být nabídnuta a uzavřena havarijní pojistka nová , ale nestalo se tak . Je tato společnost povinna toto zpětně napravit, nebo je to chyba pojistníka?
Víte to jistě, že pojistnou smlouvu jste uzavřela Vy se spol. "CETELEM"? Tato společnost není pojišťovnou a tak to nejspíš bude sama pojistníkem u nějaké pojišťovny.
já jsem uzavřela s cetelememuvěr k uhradě ceny služby a ta potom sama jednala s pojištovnou uniqa, a až po 12ti měsících smlouva zkončila tak mi řekli že už to oni nedělají a že se mi někdo ozve s uniqi aby se mnou sepsaly novou smlouvu a když jsem potřebovala kvuli odcizení vozidla využít havarijního pojištění , ktere jsem i nadale platila v domění že jěště nezkončilo, tak jsem byla upozorněna jen že tam mam od ledna přeplatek , protože žádné pojištění není. 31.72009 mě cetelem prý upozornil že mi smlouva bide končit 27.12.2009 a přejde v plynulé pokračování již jen mezi mnou a uniquou. Z uniqui mě nikdo nekontaktoval a s cetelemu který dva roky plynule vyřizoval havarijní pojištění za mě mi jen řekly, že mi pošlou přeplatek a to až na muj telefonický dotaz kam tedy posílám ty peníze 4 měsíce když žádné neexistuje? Proč mě ihned první měsíc co pojištění zaniklo neposlaly peníze a neupozornily že již bylo ukončeno?
Pojistníkem na smlouvě je Cetelem, tudíž pojišťovna upozorňuje Cetelem a ne vás. Peníze Vám rovněž nezašlou, protože pojišťovna neví komu a kam. O ty musíte zažádat. Pokud to byl klasický leasing na auto, tak ve smlouvě s Cetelem máte i pojištění na auto. Po splacení leasingu se vozidlo stává vašim majetkem a protože se mění vlastník, je nutno uzavřít i nové pojištění. Cetelem vás měl upozornit na to, že pojištění končí tehdy a tehdy a že si máte uzavřít nové pojištění. Pokud nemáte v žádném z jejich dopisů a ani v leasingové smlouvě datum ukončení pojištění a ani jiným způsoběm vás neupozornili, tak se ozvěte. Jinak máte smůlu a ozve se ČKP. Samozřejmě ten přeplatek co jste pojišťovně posílala dostanete.
mahyno.Je třeba si uvědomit,že když máte někde nedoplatek Vy, tak na to jste upozorněna velice brzy. Ale když leží peníze někde Vám, není např, pojišťovna povinna Vás na toto upozornit.
Je s podivem,že Vás nikdo z pojišťovny nekontaktoval. Většinou si lidé stěžují na pravý opak. Nemůžou se nabídek pojišťovny zbavit.
Ve Vašem případě opravdu záleží natom, na jak dlouho byla smlouva sjednána. Jestliže zanikla v zák. lhůtě máte smůlu. Měla jste si toto pohlídat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.