Ahoj, šumí mi autorádio a nevím proč. Když stojím, tak naladim hodně stanic. Ale když se rozjedu tak to jen šumí a rádio téměř nehraje, ale jen šumí. Nevíte čím by to mohlo být? Anténa jsem zakoupil novou a je to furt stejné. Díky za radu
Anténa jsem zakoupil novou a je to furt stejné. jakou anténu? Jen střešní prut? Nebo něco jiného? Stáří vozu? Typ? Typ autorádia? Má anténní zesilovač u antény? Napájení je v pořádku? Atd.
Musíme vyloučit, že je problém v anténě (či předzesilovači, který může být v autě zabudován). Vytáhněte z autorádia konektor antény a strčte do konektoru místo něj 1..2 m drátu. A porovnejte šum před a po nastartování.
Vypadá to na špatnou filtraci vstupního napětí v autorádiu (pokud je starší jak cca sedm let) nebo mohla odejít v alternátoru usměrňovací dioda a "ruší to" alternátor. Tipuji to spíš na starší nebo neoriginální autorádio.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.